0
Stegt kulmule i limedressing med krydret bønnepuré og bolle

Stegt kulmule i limedressing med krydret bønnepuré og bolle

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

hvide bønnermezze krydderi
1 min.
Lav bønnepuré

Dræn bønnerne for vand. Blend bønner, krydderiblanding og ca. 1 spsk. god olivenolie pr. kuvert til en lind puré. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Fennikelkorianderagurk
5 min.
Forbered det grønne

Snit fennikel og agurk i super tynde strimler (brug gerne et mandolinjern). Hak korianderen fint - både stilke og blade. Bland koriander, fennikel og agurk i en skål.

lime
10 min.
Lav en dressing

Pisk lige dele limesaft og olivenolie sammen i en skål. Krydr med lidt salt.

kulmulefilet med skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt lidt olivenolie. Steg fisken i 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sekunder på den anden side. Når fisken er mælkehvid, og begynder at flage, er den færdig. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne

Lun bollerne på en brødrister i 3-4 min. Læg gerne en ildfast skål over, mens de rister, så holder de bedre på varmen. 

30 min.
Anretning

Anret bønnepuré på en tallerken med fisk ovenpå og salat ved siden af. Rør godt rundt i dressingen, og kom den over fisk og salat ved bordet. Bollen serveres ved siden af.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?