0
Stegt kuller i limedressing med krydret bønnepuré og bolle

Stegt kuller i limedressing med krydret bønnepuré og bolle

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Start med at skylle grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

hvide bønnermezze krydderi
1 min.
Lav bønnepuré

Dræn bønnerne for vand, og blend bønner, krydderiblanding og ca. 1 spsk. god olivenolie pr. pers. til en lind puré. Smag til med salt og friskkværnet sort peber.

Fennikelkorianderagurk
5 min.
Forbered det grønne

Snit fennikel og agurk i super tynde strimler (brug gerne et mandolinjern), og hak koriander fint (både stilke og blade).

Bland koriander, fennikel og agurk i en skål.

lime
10 min.
Lav en dressing

Pisk lige dele limesaft og olivenolie sammen i en skål, og krydr med lidt salt.

kullerfilet med skind
20 min.
Steg fisken

Skær fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

Varm en stor pande op ved højeste blus, og tilsæt lidt olivenolie.

Steg fisken i 3-4 min. på skindsiden og ca. 30 sek. på den anden side. Når fisken er mælkehvid, og begynder at flage, er den færdig. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider.

Primitivo surdejs bolle med fuldkorn
25 min.
Lun bollerne

Lun bollerne på en brødrister i 3-4 min., og læg gerne en ildfast skål over, mens de rister, så holder de bedre på varmen. 

30 min.
Anretning

Anret bønnepuré på en tallerken med fisk ovenpå og salat ved siden af.

Rør godt rundt i dressingen, og kom den over fisk og salat ved bordet.

Servér den lune bolle ved siden af.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mezze-krydderi er en lækker blanding med toner fra Mellemøstens krydderier.

Ingredienser:

  • Koriander
  • Spidskommen
  • Sort peber
  • Havsalt
  • Sesamfrø
  • Cayenne
  • Kanel

Næringsindhold pr. person:

Energi:
833 kcal
Fedt:
43,2 g
heraf mættede fedtsyrer:
5,2 g
Kulhydrat:
55,3 g
heraf sukkerarter:
7,2 g
Kostfibre:
23,9 g
Protein:
43,4 g