0
Stegt kulmule med baba ganoush, surdejs-fladbrød & sorghum

Stegt kulmule med baba ganoush, surdejs-fladbrød & sorghum

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Opskriftstype:
Mellemøstlig
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

Tænd ovnen på 225 grader.

auberginebaba ganoush kryddericitronhvidløgtahin
1 min.
Baba ganoush (auberginedip):

Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 15-20 steder. Halver auberginen, og snit et diagonalt mønster i aubergine kødet. Læg de halve auberginer i et ildfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i 30 min., til auberginen er mør og gylden. Lad auberginen køle lidt af, og skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med pillede hvidløg, tahin, god olivenolie efter behag (der skal bruges en del, dippen skal være lind, men ikke for tynd), citronsaft og baba ganoush krydderiet (gem 1/3 til brødet). Juster evt. med lidt salt og ekstra citronsaft.

sorghum
5 min.
Sorghum:

Kom sorghum i en gryde med rigeligt koldt vand og lidt salt. Kog den i 15-20 min.. Dræn vandet fra, og lad sorghum dryppe af i en sigte i et par minutter.

pizzadej - på surdejbaba ganoush krydderiolivenolie, ekstra jomfrusalt
25 min.
Fladbrød:
Tag gerne dejen ud af køleskabet 30 min., før du skal bruge den. Del hver dejkugle i to, og rul dem ud i lige knap 1 cm tykkelse på et godt melet bord. Bank overskydende mel af, og pensl dejen med god olivenolie. Bag/steg brødene 1 af gangen på en tør pande ved medium-høj varme i 3-4 min. på hver side. Drys med lidt god flagesalt og det sidste krydderi, og dryp evt. med lidt ekstra olivenolie.
salathoved
30 min.
Salat

Pluk og skyl salaten. Slyng den tør i en salatslynge, og vend den med lidt god olie og eddike. 

kulmulefilet med skind
35 min.
Fisk

Del fisken i passende portionsstykker. Steg stykkerne på skindsiden i olie/smør på en pande ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse). Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og server straks.

40 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Vend den kogte sorghum og baba ganoush sammen. Server lidt salat til. 

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Baba ganoush er en klassiker i hele Mellemøsten. Bagte, mosede auberginer, som smager guddommeligt som tilbehør til alt fra grillet kød til dampet fisk!

Skagenfoods Baba ganoush krydderi indeholder: 25% sesamfrø, 25% spidskommen, 25% korianderfrø, 10% sorte peberkorn, 10% hvidløgspulver, 5% røget sød paprika

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?