0
Stegt torsk med bagte, cremede porrer og persillerødder

Stegt torsk med bagte, cremede porrer og persillerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
40 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
porrer
1 min.
Porrer

Tænd ovnen på 220 grader. Fjern rod og top på porrerne og vask dem grundigt. Gnid dem ind i lidt olivenolie og bag dem i ovnen i en bradepande, til de er helt møre - ca. 25 min.

persillerødder
3 min.
Persillerødder

Skræl persillerødderne og skær dem herefter i stykker på ca. 4x2 cm. Vend dem med lidt god olivenolie og krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.

Fordel dem på en bradepande og sæt dem ind i ovnen nedenunder porrerne. Bag til de er møre og har taget farve - ca. 25 min. Sæt dem evt. øverst i ovnen og tænd for grillen de sidste 5 min. hvis de mangler lidt farve.

 

agurk
10 min.
Agurk

Vask agurken og halver den på langs. Skrab kernehuset ud med en ske og  skær den i tynde skiver. Kom dem op i en skål. 

 

torskefilet med skind
15 min.
Torsk

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken med skindsiden nedad på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på denne side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

 

agurkporrerfrisk gedeostcitron
25 min.
Porre/agurk

Tag porrerne ud af ovnen. Skær dem igennem på langs og fjern det yderste lag. Tag det møre porrekød og skær det igennem et par gange med en kniv. Vend det op i agurkerne og tilsæt også fintrevet skal og saft fra citronen. Krydr med salt og friskkværnet peber. 

Til sidst vender du store klatter af gedeost i - uden at røre det helt sammen.

 

30 min.
Anretning

Anret persillerødderne på en tallerken med kulmulen på siden og agurke/porresalaten til.

Velbekomme!

 

Bemærk - til denne ret skal du selv have olivenolie, salt og peber derhjemme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?