0
Stegt kulmule med bagte porrer, ravioli og persillepesto

Stegt kulmule med bagte porrer, ravioli og persillepesto

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

porrer
1 min.
Bag porrerne

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Sæt en grydefuld vand over til at koge pasta i. Husk et godt skud salt.

Fjern top og rod på porren og gnid dem med lidt olivenolie. Bag dem hele i ovnen ca. 25 min. til de er helt møre og er blevet godt mørke.

bredbladet persillecitronmandlerpecorino romanosquash
5 min.
Lav pestoen

Blend en pesto af  masser af olivenolie, mandler, ost og persille og smag til med citron, salt og lidt friskkværnet sort peber. Den må godt være til den syrlige side. Du skal bruge ca. 2-3 spsk. færdig pesto pr. kuvert

Skær squashen i små tern.

ravioli med spinat og ricotta
20 min.
Kog ravioli

Kog ravioli til de er al dente efter anvisning på pakken. Tag dem op af gryden og vend dem sammen med pestoen. Spæd evt til med en smule kogevand.

kulmulefilet med skind
25 min.
Steg fisken

Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olie. Steg fisken ca. 3-4 min på den ene side og ca. 30 sekunder på den anden. Fisken er færdig når den er blevet mælkehvid i kødet. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Fjern de yderste lag på porren. Krydr dem med lidt salt og anret sammen med fisk, ravioli og rå squash på en tallerken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Pecorino Romano D.O.P er fremstillet af fåremælk i den Italienske region Roma.

Pecorino er med sin grynede konsistens meget anvendt i madlavning som riveost, smagen adskiller sig fra parmesan ved at være mere karakteristisk, salt og mere smagfuld.

Fantastisk på frisk pasta - hen over en pizza, i en salat eller blot som et stykke ost med brød.

Pecorino Romano modnes fra 4 måneder til et år.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?