0
Stegt kulmule med bløde løg, spidskål og pærevinaigrette

Stegt kulmule med bløde løg, spidskål og pærevinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Den skal koge i ca. 15 min. og trække lidt i vandet bagefter.

løgcitrontimian
3 min.
Bløde løg

Skræl løgene, skær dem i skiver, og lad dem sautere, brune og blive bløde, stille og roligt, i en gryde med lidt olivenolie i ca. 15 min. Smag til med lidt lys eddike, salt og sort peber.

Pluk timian ud i blade, kom dem ned til løgene, og lad dem stege med.

kulmulefilet med skindspidskål
10 min.
Spidskål og fisk

Skær spidskålen i store både.

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

pærekapers
20 min.
Vinaigrette

Hak kapers, og skær pæren i små tern. Vend begge dele sammen i en skål, og mæt blandingen med lige dele olivenolie og lys eddike, så du får en tæt vinaigrette.

spidskålkulmulefilet med skind
25 min.
Fisk

Sæt en stor pande over, og steg fisken ved høj varme i en smule olivenolie. Steg 3-4 min. på skindsiden, og max 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Tag fisken af panden, skru en anelse ned, og sauter kålstykkerne et par minutter, til de bliver en smule møre, men stadig har bid. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Vend perlebyg og spidskål sammen og anret på en tallerken med fisken ovenpå. Kom godt med bløde løg ved siden af, og slut af med at komme vinaigrette over. Husk at røre godt rundt i den.

Velbekomme!

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?