0
Stegt kulmule med bløde løg, spidskål og pærevinaigrette

Stegt kulmule med bløde løg, spidskål og pærevinaigrette

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt vand med et skud salt. Den skal koge i ca. 15 min. og trække lidt i vandet bagefter.

løgcitrontimian
3 min.
Bløde løg

Skræl løgene, skær dem i skiver, og lad dem sautere, brune og blive bløde, stille og roligt, i en gryde med lidt olivenolie i ca. 15 min. Smag til med lidt lys eddike, salt og sort peber.

Pluk timian ud i blade, kom dem ned til løgene, og lad dem stege med.

kulmulefilet med skindspidskål
10 min.
Spidskål og fisk

Skær spidskålen i store både.

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med lidt salt.

pærekapers
20 min.
Vinaigrette

Hak kapers, og skær pæren i små tern. Vend begge dele sammen i en skål, og mæt blandingen med lige dele olivenolie og lys eddike, så du får en tæt vinaigrette.

spidskålkulmulefilet med skind
25 min.
Fisk

Sæt en stor pande over, og steg fisken ved høj varme i en smule olivenolie. Steg 3-4 min. på skindsiden, og max 30 sekunder på den anden side. Hvis du ønsker fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på begge sider. Tag fisken af panden, skru en anelse ned, og sauter kålstykkerne et par minutter, til de bliver en smule møre, men stadig har bid. Krydr med lidt salt.

30 min.
Anretning

Vend perlebyg og spidskål sammen og anret på en tallerken med fisken ovenpå. Kom godt med bløde løg ved siden af, og slut af med at komme vinaigrette over. Husk at røre godt rundt i den.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.