0
Stegt kulmule med bønner og risotto
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Del fisken i portionsstykker og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber og steg fisken i 2-3 minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par små klumper smør og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILA! nu er fisken klar til servering.

Risotto: Hak skalotteløg og hvidløg fint og sautér dem i olie og smør i en gryde til løgene er klare uden de har taget farve. Tilsæt risene og lad dem sautere med i 1 minut. Tilsæt 2 dl fond og salt og lad det koge næsten væk. Reducer varmen så risene netop simrer og tilsæt bouillon lidt ad gangen mens du rører (sørg for at bouillonen er varm, når du tilsætter den). Lad risene absorbere næsten al bouillonen før der tilsættes mere. Forsæt med at spæde til med bouillon indtil risene er møre, men stadig har lidt bid. Det tager ca. 15-18 minutter. Tag risottoen af varmen og rør mascarpone og fintrevet parmesan i (brug gerne mere parmesan), smag til med salt og peber samt lidt citronsaft. Risottoen skal være cremet og "våd" i konsistensen - tilsæt eventuelt lidt mere fond for at justere konsistensen. Læg låg på gryden og lad risene trække i 3-4 minutter mens du ordner bønner og purløg: Skær bønnerne i mundrette stykker og blancher dem i 5-7 minut i spilkogende vand. Skyl purløgene og klip dem. Vend bønner og purløg i risottoen og server straks.

Anretning: Som anvist på billedet (hvor der er brugt hestebønner) pyntet med lidt af dine yndlingskrydderurter (her er brugt kørvel). Riv evt. lidt parmesanost over og stænk lidt ekstra jomfru olivenolie og reduceret balsamico på retten og servér - evt. med godt brød og en grøn salat.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?