Granatæble (se video ovenover): Del granatæblet i to og tag kernerne ud. Det gøres lettest ved at banke på skallen med bagsiden af fx en grydeske, henover en skål.
Couscous: Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt samt en generøs klump smør. Kom et låg eller en tallerken over og lad det trække 5-8 minutter. Afkøl let og smuldr couscoussen fra hinanden med fingrene. Nip bønnerne og skær dem i stykker på 1-2 cm og blancher dem i letsaltet vand i 5-7 min. Pluk, skyl og hak mynten. Rist cashewnødderne på en tør pande til de er gyldne og hak dem groft. Vend det hele sammen og smag til med hakket mynte, salt, peber samt knust spidskommen. Start med lidt spidskommen og smag til efter behag.
Kulmu (se video ovenover)le: Skær fisken i portionsstykker. Krydr den på begge side med salt, peber og spidskommen. Steg fisken, først på skindsiden, i olie eller smør et par minutter. Vend den, overbrus den med stegefedtet med en ske og steg videre et minuts tid, til fisken er gylden.
Anretning: Anret fisken med citron både og en god skefuld couscous. Drys rundhåndet med granatæblekerner.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()