0
Stegt kulmule med couscous, bønner og granatæble

Stegt kulmule med couscous, bønner og granatæble

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Sesam, Nødder, Soya, Jordnødder, Cashewnødder, Gluten

Fremgangsmåde

Granatæble (se video ovenover): Del granatæblet i to og tag kernerne ud. Det gøres lettest ved at banke på skallen med bagsiden af fx en grydeske, henover en skål.

Couscous: Kom couscoussen i en skål der kan tåle varme – hæld kogende vand over så det netop dækker og tilsæt lidt salt samt en generøs klump smør. Kom et låg eller en tallerken over og lad det trække 5-8 minutter. Afkøl let og smuldr couscoussen fra hinanden med fingrene. Nip bønnerne og skær dem i stykker på 1-2 cm og blancher dem i letsaltet vand i 5-7 min. Pluk, skyl og hak mynten. Rist cashewnødderne på en tør pande til de er gyldne og hak dem groft. Vend det hele sammen og smag til med hakket mynte, salt, peber samt knust spidskommen. Start med lidt spidskommen og smag til efter behag.

Kulmu (se video ovenover)le: Skær fisken i portionsstykker. Krydr den på begge side med salt, peber og spidskommen. Steg fisken, først på skindsiden, i olie eller smør et par minutter. Vend den, overbrus den med stegefedtet med en ske og steg videre et minuts tid, til fisken er gylden.

Anretning: Anret fisken med citron både og en god skefuld couscous. Drys rundhåndet med granatæblekerner.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?