0
Stegt kulmule med couscous, Ras el Hanout og hjertesalat

Stegt kulmule med couscous, Ras el Hanout og hjertesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Gluten, Muskatnød

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

couscouscitronmynteagurkras el hanoutrødløghjertesalat
1 min.
Couscous

Hæld couscousgrynene i en stor skål. Hæld kogende vand over, så det netop dækker, læg et låg over og lad grynene trække i 8-10 min. Afkøl dem let ,og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer Ras el Hanout, lidt olivenolie samt citronsaft. Hak mynte og kom i sammen med skåret agurk, tomater og rødløg. Vend plukket hjertesalat i. Smag til med salt og peber, og lad retten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk

Soigner fisken, og del den i portioner. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 – VOILA - nu er fisken klar til servering.

citronhjertesalat
25 min.
Anretning

Som vist på billedet drysset med lidt mynte og evt. lidt citronbåde.

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?