Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Fyld couscous i en stor skål, og hæld kogende vand over, så det netop dækker. Læg et låg over, og lad grynene trække i 8-10 min.
Afkøl let couscous, og smuldr dem fra hinanden med fingrene, mens du tilføjer Ras el Hanout, lidt olivenolie samt citronsaft.
Hak mynte (gem nogle hele blade til pynt) og kom det i sammen med skåret agurk, tomater og rødløg.
Vend plukket hjertesalat i, smag til med salt og peber, og lad retten trække ved stuetemperatur, til den skal spises.
Soignér fisken, del den i portionsstykker, og krydr med salt og peber.
Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.
Tilsæt derefter små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 – VOILA - nu er fisken klar til servering.
Som vist på billedet drysset med lidt mynteblade og evt. med lidt citronbåde til.
Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.
Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.
Kommentarer og forslag til opskriften