0
Stegt kulmule med cremet knoldselleri, oliven og brændt citron

Stegt kulmule med cremet knoldselleri, oliven og brændt citron

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Kulmule, Knoldselleri, Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
knoldselleri test
1 min.
Selleri

Tænd ovnen på 200 grader

Skræl selleri - gerne med en kartoffelskræller, så du undgår for meget spild.

Skær selleriet i grove tern på ca. 2x2 cm. Vend ternene med lidt olie, salt og friskkværnet peber. Bag dem på en bradepande i ca. 20 min.

hjertesalaterskalotteløgcitron
5 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade og skyl dem.

Skræl skalotteløget og snit det super fint med en skarp kniv. Dræn oliven og hak dem fint med samme kniv.

Vend hakkede løg og oliven sammen i en lille skål.

Halvér citronen og steg den på skærefladen på en pande til den har taget godt med farve. Bland salatblade og løgblandingen i en skål og tilsæt saft fra citronen og lidt olivenolie - og vend godt rundt.

kulmulefilet med skind
20 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

creme fraiche 18%knoldselleri test
25 min.
Selleri

Når selleriternene er møre vender du dem med creme fraichen i en skål. Smag til med salt og friskkværnet peber.

30 min.
Anretning

Anret de cremede selleritern på en tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden. Husk at komme overskydende marinade fra salatskålen over salaten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?