Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 200 grader
Skræl selleri (gerne med en kartoffelskræller, så du undgår for meget spild).
Skær selleriet i grove tern på ca. 2x2 cm., vend dem med lidt olie, salt og friskkværnet peber, og bag dem på en bagelade i ca. 20 min.
Pluk salaten ud i blade, og skyl dem.
Skræl skalotteløget, og snit det super fint med en skarp kniv. Dræn oliven, og hak dem fint med samme kniv.
Vend hakkede løg og oliven sammen i en lille skål.
Halvér citronen, og steg den på skærefladen på en pande, til den har taget godt med farve.
Bland salatblade og løgblanding i en skål, tilsæt saften fra den stegte citron og lidt olivenolie, og vend godt rundt.
Tag fisken ud af køleskabet, dup den tør med et stykke køkkenrulle, og del den i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.
Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden på skindsiden, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sek. af stegningen.
Steg fisken i alt ca. 3-4 min. på den ene side, og vend den herefter, og steg den ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.
Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.
Vend de bagte selleritern i en skål med creme fraiche, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret de cremede selleritern på en tallerken med fisken ovenpå og salaten på siden. Kom evt. overskydende marinade fra salatskålen over salaten.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften