0
Stegt kulmule med dampede løg og krydderstegte gulerødder

Stegt kulmule med dampede løg og krydderstegte gulerødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
gulerødder med topnye løgskalotteløg
1 min.
Grønt

Start med at skylle løg og gulerødder. Skrub gulerødderne eller skræl dem hvis nødvendig - og fjern toppen.

Fjern rod og det øverste at toppen på løgene - halvér dem, hvis de er større end en bordtennisbold.

Skræl skalotteløget og hak det fint med en skarp kniv.

citronras el hanout
10 min.
Gulerødder

Varm en stor pande godt op og tilsæt en smule olivenolie. Steg gulerødderne til de har taget godt med farve og er blevet møre, med en smule bid. Ca. 6-8 min. Lige inden gulerødderne er færdige, tilsætter du krydderblandingen og lader den stege med et minut eller to.

Riv citronen fint og gem skallen til senere.

nye løg
12 min.
Nye løg

Kom løgene op i en stor gryde, så de fleste kan røre ved bunden. Kom vand i gryden - blot så bunden er dækket og tilsæt et skud salt og lidt olivenolie. Damp løgene under låg til de er møre - ca. 7-8 min.

kikærter i vandtahincitron
15 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en gryde, sammen med lidt olivenolie og tahin. Lun dem igennem og blend det kort med en stavblender til du har en grov mos. Smag til med salt og friskkværnet peber og saft fra citronen - og evt. lidt fintrevet hvidløg hvis du har.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Kulmule

Når gulerødderne er færdige kommer du dem op i en skål, tørrer panden af med et stykke køkkenrulle og varmer den op igen ved højeste varme.

Del fisken i kuvertstykker og dup dem tørre med et stykke køkkenrulle. 

Krydr med salt og peber. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

30 min.
Anretning

Kom de dampede løg op til gulerødderne i skålen og tilsæt den revne citronskal og de hakkede skalotteløg. Vend godt rundt.

Anret kikærtemosen på en tallerken med fisken ovenpå og gulerødder og løg ved siden af.

Velbekomme!

Bonusinfo

Ras-el-hanout er arabisk for "leder af butikken" og indeholder traditionelt en blanding af de bedste krydderier, sælgeren har at tilbyde. Denne ras-el-hanout indeholder 16 (siger og skriver seksten) forskellige ingredienser, heriblandt rosenblade og safran og er krydret, sød og elegant.

Ras-el-hanout indeholder: Kanel, kardemomme, spidskommen, sort peber, koriander, chili, paprika, fennikel, anis, kommen, muskatnød, allehånde, nelliker, ingefær, rosenblade og safran.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?