0
Stegt kulmule med dampet blomkål og agurkesauce
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlebyg
1 min.
Perlebyg

Sæt perlebyggen over at koge i rigeligt, godt saltet vand. Kog stille og roligt til de er møre skum evt. urenheder af vandet. De skal koge ca. 15 min.

blomkål
5 min.
Blomkål

Skyl blomkålen og skær den ud i grove buketter. Kom dem op i en stor gryde og tilsæt en mængde vand, så bunden lige er dækket - og et skud salt. Lad kålen dampe under låg til buketterne er møre, med bid. Ca. 5 min. Hold øje med gryden og tilsæt evt. mere vand, hvis den er ved at dampe tør.

creme fraiche 38%agurkdijon sennepcitrondildskalotteløg
10 min.
Sauce

Skyl agurken og skær den ud i små tern. Pil skalotteløget og hak det super fint med en skarp kniv. 

Hak dilden, både blade og stilke, super fint med samme kniv. Gem evt lidt hele blade til anretning.

Kom creme fraichen op i en lille kasserolle og giv den et opkog. Træk den fra varmen og tilsæt dild, skalotteløg, masser af fintrevet citronskal og smag til med en god mængde sennep, salt og friskkværnet peber.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Fisk

Sæt en stor pande over ved høj varme og tilsæt lidt olivenolie. Del fisken i kuvertstykker, krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber.

Steg fisken ca. 3-4 min til den er gylden. Vend så fisken og steg den max 30 sekunder på den anden side.

agurk
30 min.
Anretning

Giv saucen et hurtigt opkog igen og vend så agurketernene i.

Anret perlebyggen på en tallerken med fisken ovenpå og blomkålen på siden. Slut af med at komme saucen over retten.

Velbekomme!

Næringsindhold pr. person:

Energi:
708 kcal
Fedt:
35,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
14,6 g
Kulhydrat:
52,6 g
heraf sukkerarter:
6 g
Kostfibre:
14,7 g
Protein:
35 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?