0
Stegt kulmule med gnocchi, romanesco og stegte sorte hvidløg

Stegt kulmule med gnocchi, romanesco og stegte sorte hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

1. Del romanesco kålet i små ens buketter, og skyl dem i koldt vand.

2. Skær peberfrugt i små tern.

3. Steg de rå gnocchi på en varm pande i rigeligt smør og olivenolie, halvt af hver, sammen med tynde skiver af det sorte hvidløg.

4. Lad dem stege ved halvhård varme 3-4 min., til gnocchierne er gyldne og lækre.

5. Kom romanesco på panden med gnocchierne, og steg videre i et par minutter sammen med små tern af peberfrugt.

6. Riv halvdelen af parmesanen i, og vend rundt.

7. Smag til med salt og masser af sort peber

8. Soigner imens fisken, og del den i portionsstykker – lav evt. 2-3 ridser i skindet.

9. Krydr fisken med salt og peber, og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande.

10. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

11. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet. Høvl det sidste parmesan i spåner med en tyndskræller og drys over retten

BONUS INFO: Black Garlic er fermenteret hvidløg, og med fermentering forandres hvidløget både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber Umami - og så er det pivsundt :-)

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

Fermenterede sorte hvidløg

Black garlic, eller sorte hvidløg er fermenteret hvidløg som dermed forandres både i smag og udseende. Det har en fyldig og sød smag. Black Garlic har undertoner af hvidløg, balsamico & lakrids, som tilsammen skaber masser af Umami. Sorte hvidløg fremstilles ved at hvidløgsranker fermenteres under kontrollerede varme- og luftfugtigheds forhold i ca. 30 dage. Teknikken er oprindeligt udviklet i Korea, og foregår ved cirka 60-70 graders varme i 30 dage og deraf følgende tørring i omtrent 45 dage. Der anvendes ingen tilsatte kemiske stoffer eller konserveringsmidler i fremstillingen af sorte hvidløg, kun varme, fugtighed og tid. Det er under tørringen, at hvidløgene skifter farve, konsistens og smag. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?