0
Stegt kulmule/lange med hokkaidogræskar-risotto og salvie

Stegt kulmule/lange med hokkaidogræskar-risotto og salvie

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Arborio risottorishvidløghokkaido græskarkrystal karlsalvie
1 min.
Hokkaidogræskar-risotto

Sæt en kedelfuld vand over at koge.

Hak hvidløg fint.

Halvér græskar, og fjern kernerne med en ske. Skær frugtkødet i små tern på ca. 1 x 1 cm. Varm smør, indtil det er helt flydende og smeltet i en gryde. Steg græskarternene i 2-3 min., til de er halv-møre og gyldne. De må godt karamellisere lidt, men de må IKKE brænde på. Tilsæt plukket og hakket salvie (gem stilkene og lidt hele blade til pynt) samt hakket hvidløg, og krydr med salt og peber.

Risottorisene skylles grundigt i flere hold koldt vand, og drænes i en sigte. De drænede ris tilsættes gryden med græskar, og sauteres i 1-2 min, til de er klare, uden at de tager farve. Dæk herefter risene med kogende vand. Kog stille og roligt, mens du rører i risene jævnligt. Tilsæt løbende mere vand, efterhånden som væden absorberes af risene.

Fortsæt, indtil risene er møre, men stadig har let bid (al dente). Det tager som regel 12-15 min. Det er vigtigt, at du rører et par gange undervejs, ellers brænder risottoen på. Riv osten fint, og vend den i risottoen (gem lidt til senere).

Rør forsigtigt i risottoen, mens den når op til lige under kogepunktet. Tilsæt nu evt. et par tern smør, og rør rundt, til smørret er absorberet.

Lad risottoen hvile i 5 min. under låg. Smag til med salt og peber.

hasselnøddekerner
20 min.
Hasselnødder

Rist hasselnødder på en tør pande, til de er gyldne. Hak dem groft, og drys med lidt salt. 

25 min.
Fisk

Krydr fisken med salt og peber, og steg den i 2-3 min. i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre, til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt derefter et par salviekviste samt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken og tæl til 10 - VOILÀ - nu er fisken klar til servering.

krystal karlsalvie
35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Drys med knuste, ristede hasselnødder og riv det sidste ost over retten ved bordet! Pynt med det sidste salvie.

Bonusinfo

Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.

Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!

- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.

Alt sammen med et formål: Maximal Umami!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?