0
Stegt kulmule med krydrede bønner, tzatziki og tomater

Stegt kulmule med krydrede bønner, tzatziki og tomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

agurkhvidløggræsk yoghurt, 10%
1 min.
Lav tzatziki

Skær agurken i skiver eller lange strimler.

Kom yoghurten op i en skål, og smag den til med fintrevet hvidløg, godt med frisk- og groftkværnet sort peber og et par dråber olivenolie.

Vend yoghurten sammen med agurkerne.

cannellinibønnergræsk linsesuppe krydderirødløgcherry- eller blommetomater
5 min.
Tilbered bønner og grønt

Skær rødløgene i både, halvér tomaterne, og dræn bønnerne for vand.

Sæt en stor gryde over ved mellem varme, og tilsæt et godt skud olivenolie.

Sautér løgene ca. 3-4 min., så de falder lidt fra hinanden, og mørner let.

Kom krydderblanding og drænede bønner op i gryden, og varm det hele godt igennem i 2-3 min. Smag til med salt og friskkværnet peber.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Steg fisken

Varm en stor pande op ved høj varme, og tilsæt en smule olie.

Skær fisken i kuvertstykker, og steg dem på den ene side i ca. 3-4 min. og herefter ca. 30 sek. på den anden side. Vil du have fisken gennemstegt, så lad den stege 3-4 min. på begge sider.

Fisken er færdig, når den er mælkehvid i kødet. Krydr med lidt salt.

cherry- eller blommetomater
30 min.
Anretning

Lun gryden med bønner op igen, og vend tomaterne ned i.

Anret de krydrede bønner på en tallerken med fisken ovenpå og tzatziki på siden.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Linsesuppekrydderi indeholder:

60% urtebouillon, 15% tørret oregano, 10% korianderfrø, 10% sort peber, 5% laurbærblade.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
809 kcal
Fedt:
60,3 g
heraf mættede fedtsyrer:
11,8 g
Kulhydrat:
25,4 g
heraf sukkerarter:
9,6 g
Kostfibre:
3,6 g
Protein:
37,3 g