0
Stegt kulmule med linser, fetaost og palmekål
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kulmulefilet med skind
1 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg den til side til senere - ikke på køl.

grønne linser fra Puy
5 min.
Linser

Kom linserne i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad linserne koge stille og roligt under låg i ca. 15 min., til de er møre.

hvidløgpalmekålcitronbredbladet persille
10 min.
Palmekål

Rib kålen af stilkene, og skyl den grundigt. Sørg for at dryppe den godt af for vand bagefter. Skyl ligeledes persillen.

Snit herefter kålen i tynde strimler. Pluk bladene af persillen, og hak stilkene fint med en kniv.

Pil hvidløgene, og snit dem tyndt med en skarp kniv. 

Varm en stor pande eller gryde op, tilsæt en god sjat olivenolie, og sautér kål og hvidløg til kålen er faldet en smule sammen, men stadig har bid. Til allersidst vender du persilleblade og stilke i kålen. Krydr med salt og friskkværnet peber, og smag til med masser af fintrevet citronskal og citronsaft.

kulmulefilet med skind
25 min.
Kulmule

Sæt en pande over ved høj varme, og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden med skindsiden nedad, og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden, vend den herefter, og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, lige når du vender fisken.

feta
30 min.
Anretning

Hæld vandet fra linserne, og kom brud af fetaost og et godt skud olivenolie ned i gryden. Rør en smule rundt, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret linserne i en tallerken med fisken ovenpå og palmekålen på siden.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?