0
Stegt kulmule med quinoa-tabbouleh
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Tabbouleh: Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand så det dækker. Kog i 10 min., sluk, og lad den trække i yderligere 10 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra. Skær tomater i halve og agurk i tern på ca. ½ cm, snit rødløg fint, hak mynte (gem lidt til pynt), og vend det hele i den let afkølede quinoa. Tilsæt generøse mængder af god ekstra jomfru olivenolie, citronsaft, lidt af den gule citronskal der er revet fint og finthakket hvidløg, og smag det hele til med krydderiblandingen samt salt og peber. Vend til sidst plukkede og skyllede blade af hjertesalat deri.

Fisk: Fileterne deles i mindre stykker, og krydres med salt og peber. Vend dem i lidt hvede - eller rugmel, og steg på en medium varm pande i godt med neutral olie. Fisken steges primært på den ene side i ca. 2-3 min., indtil den er pænt gylden. Tilsæt et par klatter koldt smør og lad det bruse af, hvorefter fisken vendes og steges i kort tid på den anden side. Krydr med lidt god salt, og server straks.

Anretning: Som vist på billedet. Dryp evt. med lidt af din bedste olivenolie.

Bonusinfo

Tabbouleh krydderi indeholder: 50% spidskommen, 25% koriander, 10% persille, 10% mynte, 5% sort peber.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?