0
Stegt kulmule med skind med spaghetti, grønne bønner, courgette, rucola og stegte hvidløg

Stegt kulmule med skind med spaghetti, grønne bønner, courgette, rucola og stegte hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
20 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Skær courgette i mundrette stykker.
  2. Pil og hak hvidløg fint.
  3. Nip bønnerne og kog dem i 5-10 min afhængig af størrelse.
  4. Rist courgettestykkerne af i halvt olivenolie/halvt smør i en sautepande.
  5. Når det er godt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som ristes med et par minutter. Tilsæt bønner som ristes med i 2-3 minutter.
  6. Smag til med salt og peber og halvdelen af parmesanen, der er revet fint.
  7. Kog imens pastaen i rigeligt, godt saltet og spilkogende vand (det skal smage salt som havvand, siger italienerne) med et par teskefulde olivenolie. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe godt af i et dørslag.
  8. Vend den kogte spaghetti med sautéen.
  9. Krydr fisken med salt og peber på kødsiden.
  10. Varm en god støbejerns- eller slip-letpande op til medium til høj varme.
  11. Steg fisken på skindsiden på den varme pande ved moderat til høj varme i ca. 3-4 min. afhængig af tykkelse. Når fisken er sprød og gylden på skindsiden, tilsættes et par klumper frisk smør, og der skrues ned til medium varme.
  12. Steg derefter fisken i meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side, mens du drypsteger.
  13. Vend skyllet rucola i pastaen, og server straks.
Anretning

Som vist på billedet. Riv det sidste parmesan over retten ved bordet.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?