0
Stegt kulmule med solmodne tomater, oliven og hvidløg

Stegt kulmule med solmodne tomater, oliven og hvidløg

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
basmatiris
1 min.
Ris

Skyl risene i en sigte. Kom dem i en gryde med den dobbelte mængde vand og et skud salt. Bring risene i kog, og skru derefter helt ned på laveste blus. Lad risene dampe i 8-10 min, sluk så for gryden, og lad dem trække færdige.

kulmule
3 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet, og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber, og læg stykkerne til side til senere, ikke på køl.

små tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailhvidløgrødløgbasilikum
5 min.
Rødløg

Skræl rødløg og hvidløg. Halver rødløget, og snit det i tynde skiver med en kniv. Skær også hvidløgsfedene i papirstynde flager med kniven. 

Halver tomaterne, og pluk basilikum ud i blade. Hak basilikumstænglerne med en kniv. 

 

kulmulesmå tomater på stilk, f.eks cherry, blomme eller cocktailhvidløgbasilikumrødløg
10 min.
Kulmule

Varm en stor pande op ved høj varme. Tilsæt lidt olivenolie, og brun fisken af på skindsiden i 1-2 min. Blot så den tager farve. Fjern herefter fisken, og gem den til senere. Skru ned for panden, tilsæt lidt ny olie, og sauter rødløg og hvidløg stille og roligt i 4-5 minutter, uden at de tager farve. Tilsæt herefter tomaterne, de hakkede basilikumstilke og fisken med skindsiden op. Kom en lille smule vand i bunden af panden, blot så bunden er dækket, og læg låg på. Lad det hele dampe ved mellem varme i 4-5 minutter, til fisken er mør.

sorte Leccino oliven, uden stenfrisk mozzarella
20 min.
Oliven

Tag fisken op af panden, og hold den lun. Tilsæt oliven og mozarella i små stykker til panden. Smag det hele til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bemærk, at hvis du laver mad til 1-2 personer, skal du kun bruge ca. halvdelen af osten. Smag dig frem.

basilikum
25 min.
Anretning

Anret risene i bunden af en dyb tallerken med fisk og tomatsauce ovenpå. Husk at få alt væden med fra panden, og slut af med at drysse basilikumblade ud over retten.

Velbekomme! 

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?