0
Kotelet med sprød panisse dertil blomkålssalat med estragon, pinjekerner og tranebær

Kotelet med sprød panisse dertil blomkålssalat med estragon, pinjekerner og tranebær

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
kikærtemelparmigiano reggiano (Parmesan)
1 min.
Panisse del 1:

Kog 0,5 liter vand pr. pose med 125 g kikærtemel op med lidt god olivenolie (3 spsk. pr. pose mel) og godt med salt (1 tsk pr. pose mel).

Sigt kikærtemelet igennem en sigte ned i en skål. Hæld det sigtede kikærtemel ned i det kogende vand, mens der piskes som en besat med et piskeris i 1-2 min., mens grøden kommer op til kogepunktet.

Lad grøden simre for meget svag varme i 8-10 min., mens der omrøres jævnligt. Pas på, det brænder nemt på.

Riv parmesanen, og kom halvdelen i panisse-massen.

Nu hældes panisse-massen i en lille olieret bradepande. Massen skal have ca. 1 cm. tykkelse. Brug evt. en olieret dejskraber til at jævne massen ud.
Alternativt kan den jævnes ud imellem 2 stykker bagepapir.

Lad massen køle helt af i køleskabet eller i fryseren (er du den beredte type, kan du snildt lave denne del af retten dagen før).

blomkålpinjekernertørrede tranebærestragon
15 min.
Blomkålssalat med estragon, pinjekerner og tranebær

Rist pinjekerner gyldne på en pande i lidt olivenolie, drys med fint salt, og hak dem fint.

Del blomkål i små buketter. Blancher dem i rigeligt, godt saltet vand i 1 minut. Køl blomkålsbuketterne af i koldt vand, kom dem i en sigte, og dryp dem af.

Vend blomkål sammen med det sidste parmesan, pinjekerner, plukket og hakket estragon, tranebær samt salt, sukker og peber. Tilføj også et par generøse skvæt god olivenolie. Smag til med salt og peber.

35 min.
Panisse del 2:

Skær nu den kolde panissemasse i pommes frites lignende stykker med en våd, varm kniv. 

Friter panissestykkerne i olie, til de er gyldne og sprøde. Friter enten i en lille friteause eller på en pande i rigeligt fedstof.

Kom de sprøde panissestykker på fedtsugende papir, drys med salt og peber, og server straks.

kotelet af gris
40 min.
Kotelet

Vend koteletterne i lidt mel. Steg i neutral olie på en meget varm pande, til de er godt brunet af på begge sider. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend, krydr med salt og peber, og drypsteg i 2-3 minutter.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?