Rist solsikkekerner på en tør pande til de er gyldne, Pluk og skyl basilikum. Pil og hak hvidløg.
Ristede solsikkekerner, basilikum, parmesan (brug 1/2), og hvidløg (brug halvdelen her) arbejdes igennem i en morter eller i en minihakker/foodprocessor sammen med lidt salt og peber samt 2-3 spsk. af din bedste olivenolie pr person.
Læg låg på gryden, og lad risene trække i 3-4 minutter, mens du steger fisken.
Skær den træede ende af kålen og kassér dette. Resten af kålen snittes fint, skylles og tørres i en salatslynge. Rist kålen på en pande i en klat smør til den falder sammen - krydr med salt og peber og vend med halvdelen af pestoen.
Soigner fisken og del den i portionsstykker. Krydr fisken på kødsiden med salt og peber og steg den i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutr (se video ovenover)al olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op. Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber og drypsteg i 1 minut, så er fisken klar til servering.
Som vist - riv det sidste parmesan over ved bordet.
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Jagten på gode råvarer og autentisk italiensk smag har nu også ført os til Sicilien – hvor den lille Datterino tomat har de bedst mulige vækstforhold. Datterino tomaten nyder godt af den mineralske jord og ikke mindst den kraftige sol. Datterinoen er en lidt aflang cherrytomat – som er let syrlig og fyldt med smag og frisk karakter. Tomaterne flaskes straks efter høst – og blandes blot med lidt salt og en god ekstra jomfru oliven olie. Hermed opnås smagen af sommer og sol på flaske.
Kundekommentarer ()