Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i godt saltet vand. Pluk og hak dilden, men gem nogle kviste til pynt. Pil og fintsnit rødløg.
Skrab eller skræl gulerødderne. Del evt. de tykkeste gulerødder på langs.
Rør de møre kartofler med et par generøse klumper smør og creme fraiche. Rør rødløg og dild i, og smag til med salt og peber.
Riv skrællen af citronen fint, og pres saften ud.
Steg gulerødderne på en pande, til de er gyldne og møre med lidt bid. Kom lidt sukker på (ca. 1 tsk. pr. person), og lad det karamellisere.
Når sukkeret er gyldent, kommes citronsaft og -skræl på. Kog ind, til det klistrer sig omkring gulerødderne.
Krydr med salt og peber.
Skær fisken i portionsstykker, og lav evt. 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv.
Krydr med salt og peber, og steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande.
Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødsiden netop begynder at få en mælkehvid farve. Tilsæt evt. et par små klumper smør til panden, og lad det bruse op.
Vend fisken og tæl til 10, så er fisken klar til servering.
Som vist på billedet. Drys med det sidste dild.
Kommentarer og forslag til opskriften