Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.
Skræl kartoflerne, og skær dem i mindre stykker. Kog dem møre i saltet vand.
Pluk og hak dilden, men gem nogle kviste til pynt.
Pil og fintsnit rødløg.
Skræl gulerødderne, og del evt. de tykkeste gulerødder på langs.
Rør de møre kartofler med et par generøse klumper smør og creme fraiche. Rør rødløg og dild i, og smag til med salt og peber.
Riv skallen af citronen fint, og pres saften ud.
Steg gulerødderne på en pande, til de er gyldne og møre med lidt bid. Kom lidt sukker på (ca. 1 tsk. pr. pers.), og lad det karamellisere.
Når sukkeret er gyldent, kommes citronsaft og -skal på. Kog ind, til det klistrer sig omkring gulerødderne.
Krydr med salt og peber.
Krydr fisken med salt på begge sider, og steg den på skindsiden i olie/smør på en pande ved moderat til høj varme i 3-4 min. (afhængig af tykkelse).
Vend fisken, når skindet er sprødt og gyldent, og steg derefter i meget kort tid (ca. 1 min.) på den anden side. Krydr med friskkværnet sort peber, og servér straks.
Som vist på billedet. Drys med det sidste dild.
- Stærk, dansk & velsmagende
Vi er glade og super-stolte over at være udvalgt som en af de allerførste til at sælge den nye unikke og bæredygtigt opdrættede laks fra Skagen Salmon. Laksene har hele deres levetid levet i et landbaseret anlæg i Skagen hvor de har svømmet i modstrøm, præcis som de vilde laks gør det. Det har gjort laksen stærk, givet kødet en fast struktur og en intramuskulær fedtmarmorering der gør den super saftig og velsmagende. Derudover har laksen et generelt meget lavere fedtindhold end traditionelt opdrættede laks.
Den bæredygtige opdrætsmetode er ASC certificeret (opdrætsfiskenes pendant til MSC)
"Skagen Salmons laks smager simpelthen skide godt! Smag, struktur og saftighed er jo som vildlaks" Siger Huskokken Jacob begejstret!
Kommentarer og forslag til opskriften