0
Stegt kulmule mujaddara med Mutabbal
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Mujaddara: Kog de grønne linser i rigeligt saltet vand i 10-12 min. Kom dem i en sigte, og stil til side til senere. Skræl zittauerløgene, halvér og skær dem i meget tynde skiver, evt. på et mandolinjern. Varm et par spsk. neutral olie op i en sauteause eller pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkt gyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Varm nu lidt olivenolie op i panden, og kom krydderiblandingen (gem en smule til senere) på panden sammen med rå skyllede ris, og rør rundt. Kom de kogte drænede linser på, og kom vand på, så det netop dækker. Lad ris og linser simre i 12-15 min. ved svag varme under låg. Sluk for varmen, og vend rosiner i. Lad det hele trække under låg i 5 minutter. Ved servering vendes de ristede løg i.

Mutabbal (Palæstinensisk auberginedip): Skyl auberginen, og prik den i skindet med en gaffel 10-15 gange. Halvér auberginen, og læg den i et ovnfast fad med skærefladen opad. Dryp generøst med en god olivenolie, og krydr med salt og peber. Sæt fadet i en 250 grader varm ovn i 20 min., til auberginen er mør og gylden. Skrab det inderste frugtkød forsigtigt ud. Undgå at få for meget af skallen med (den skal IKKE bruges). Blend frugtkødet sammen med hvidløg, generøse mængder god olivenolie, tahin og citronsaft. Smag blandingen til med salt og peber, og juster evt. med mere citron. Ved anretning stænker du med en smule god olivenolie og drysser en smule mujaddarablanding over retten.

Kulmule (se video ovenover): Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber på begge sider, og vend fisken i lidt hvedemel. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

Anretning: Som vist på billedet.

Skagenfoods Mujaddarablanding består af økologisk: Spidskommenfrø, Korianderfrø, Safran, Allehånde, Kanel, Kommen, Cayennepeber og Laurbærblade.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?