0
Stegt kulmule mujaddara med mynte-yoghurt og tomatsalat

Stegt kulmule mujaddara med mynte-yoghurt og tomatsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kulmule (se video ovenover): Start med at sikre dig at alle skæl er fjernet fra fisken. De sidste kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber på begge sider og vend fisken i lidt hvedemel. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt neutral olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør og lad smørret bruse op. Vend fisken og tæl til 30, så er fisken klar til servering.

Mujaddara: Kog de grønne linser i rigeligt saltet vand i 10-12 min. Skræl løget, halvér og skær det i meget tynde skiver – evt. på et mandolinjern. Varm et par spsk. neutral olie op i en sauteause eller pande og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørktgyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Varm nu lidt olivenolie op i panden, og kom krydderi blandingen på panden sammen med risene og rør rundt. Kom de kogte drænede linser i og kom vand på så det netop dækker. Lad ris og linser simre i 12-15 min. ved svag varme under låg. Kom rosiner i og lad det hele trække under låg i 5 minutter. Ved servering vendes de ristede løg i.

Mynte Youghurt: Rør youghurt med lidt citronskal og saft samt 2/3 af det hakkede mynte - smag til med salt og peber samt lidt sukker - lad den trække 10 minutter.

Tomat og agurkesalat med mynte: Skær tomat og agurk i tern, kom dem i en sigte og drys med lidt salt - lad dem dryppe af 10 minutter. Hak rødløget fint - vend det sammen med de saltede tomater/agurker og kom citronsaft, det sidste hakkede mynte og lidt god olivenolie på - lad det trække 5-10 minutter.

Anretning: Som vist på billedet med citron og friske mynteblade.

Skagenfoods Mujaddarablanding består af økologisk: Spidskommenfrø, Korianderfrø, Safran, Allehånde, Kanel, Kommen, Cayennepeber og Laurbærblade.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?