0
Stegt kulmule mujaddara med mynteyoghurt og salat

Stegt kulmule mujaddara med mynteyoghurt og salat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
grønne linserjasminrismujaddara krydderizittauerløgrosiner
1 min.
Mujaddara

Kog de grønne linser i rigeligt saltet vand i 10-12 min. Skræl løget, halvér det, og skær det i meget tynde skiver - evt. på et mandolinjern. Varm et par spsk. neutral olie op i en sauteause eller pande, og kom løgene heri. Steg dem sprøde og mørkgyldne, mens du vender ofte. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Varm nu lidt olivenolie op på panden, kom krydderiblandingen på sammen med risene (der er grundigt skyllede på forhånd), og rør rundt. Kom de kogte linser og det meste af vandet fra linserne på, så det netop dækker. Lad ris og linser simre i 12-15 min. ved svag varme under låg. Kom rosiner i, og lad det hele trække under låg i 5 min.

Ved servering vendes de ristede løg i.

yoghurt 3,5 %myntecitron
15 min.
Mynteyoghurt

Rør yoghurt med lidt citronskal, citronsaft samt 2/3 af det hakkede mynte. Smag til med salt, peber og lidt sukker, og lad den trække i 10 min.

agurktomaterrødløgmynte
20 min.
Tomat/agurkesalat med mynte

Skær tomat og agurk i tern, kom dem i en sigte, og drys med lidt salt. Lad dem dryppe af i 10 min. Hak rødløget fint - vend det sammen med de saltede tomater/agurker, og kom citronsaft, det sidste hakkede mynte og lidt god olivenolie på. Lad det trække 5-10 min.

kulmulefilet med skind
30 min.
Fisk

Start med at sikre dig, at alle skæl er fjernet fra fisken. De kan nemt skrabes af med en kniv (gør det i køkkenvasken, da det godt kan svine lidt). Soigner fisken, og lav 2-3 fine rids i skindsiden med en skarp kniv. Krydr med salt og peber. Steg fisken i 2-3 min. på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve, og skindet er sprødt og gyldent. Tilsæt et par små klumper smør, og lad det bruse op. Vend fisken, og tæl til 10, så er den klar til servering.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Mujaddara ovenpå fisken.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Bonusinfo

Mujaddara

- er en klassisk ”fattigmandsret” fra Mellemøsten, hvor den laves i flere udgaver, men altid består af ris, linser og som prikken over i'et de sprødstegte løg på toppen

Skagenfoods mujaddarablanding består af:

30% Spidskommenfrø, 25% Korianderfrø, 10% Allehånde, 10% Kanel, 10% Kommen, 10% Cayennepeber og 4% Laurbærblade, 1% Safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?