0
Stegt kulmule og brunet smør med asparges, blomkål, mandler og kapers

Stegt kulmule og brunet smør med asparges, blomkål, mandler og kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Brunet smør: Smelt smørret, lad det bruse op og bruse af - det skal være brunt, men ikke branket. Når smørret er helt rigtigt har det en duft af ristede hasselnødder.

Blomkål og asparges:

Soigner blomkålet og pluk det i små buketter. Vælg grønne eller hvide asparges efter smag. Fjern den nederste træede del ved at brække den af, og hvis du bruger hvide asparges, skal de skrælles (som en gulerod). Er aspargesene tykke, halveres de på langs i 2 dele.

Blomkål, mandler, asparges og kapers sauters i lidt olie i ca. 2 min. Saften fra en ½ citron tilsættes. Saften fra citronen skal dampes helt væk og dernæst tilsættes det brunede smør. Det hele smages til med salt og peber og pyntes med kørvel.

Kulmule: Kulmulen skæres i portionsstykker, ridses på skindsiden med en skarp kniv og krydres med salt og peber. Steg fisken et par minutter på skindsiden i lidt olie på en varm pande. Skru ned for blusset og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden) indtil kødet får en mælkehvid farve. Så er kulmulen klar til servering.

Serveres med små nye kartofler.

Kommentarer og forslag til opskriften