Tag fisken ud af køleskabet og dub den tør med et stykke køkkenrulle. Krydr med salt og peber og læg den til side til senere - ikke på køl.
Skræl kartoflerne og kog dem stille og roligt i rigeligt, letsaltet vand til de er møre - ca. 10-15 min.
Halvér squashen på langs og steg den på skærefladen på en rygende varm pande i en smule olie. Giv gerne squashen et let tryk så den steger jævnt og tag den af panden når den har taget godt med farve efter 2-3 min.
Skær den herefter i store tern og kom dem op i en skål. Skræl rødløget, halvér det og snit det i supertynde skiver med en skarp kniv. Kom også løget op i skålen.
Krydr med salt og friskkværnet peber og smag til med rigeligt god olivenolie og saft og skal fra citronen.
Brug samme pande som til squashen og steg kulmulen ved høj varme i en smule olie. Steg først fisken på skindsiden i ca. 2-3 minutter - giv den gerne et let tryk med en palet de første 30 sekunder.
Vend herefter fisken og tilsæt en klat smør hvis du har. Steg fisken yderligere 30-40 sekunder og tag den så af panden.
Anret de kogte kartofler på en tallerken sammen med squashsalaten og den stegte kulmule (se video ovenover). Slut af med af komme stilke af brøndkarse over salaten - og en god klat creme fraiche på siden.
Velbekomme!
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
Kommentarer og forslag til opskriften