0
Stegt kulmule på baba ganoush, med rå blomkål og kikærter

Stegt kulmule på baba ganoush, med rå blomkål og kikærter

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
aubergine
1 min.
Aubergine

Start med at tænde ovnen på højeste varmegrad og tænd også for grillen i ovnen. Mens ovnen varmer op, skærer du auberginen i ca. 1 cm. tykke skiver og salter dem let. Fordel dem på en bradepande på et stykke bagepapir og sæt dem ind i toppen af ovnen, når den er varm. Bag til skiverne har taget godt med farve - ca. 5-10 min.

Husk at holde øje - det kan gå stærkt, når man har med grillen at gøre.

kikærter i vand
5 min.
Kikærter

Dræn kikærterne for vand og kom dem op i en gryde med et stort skud olivenolie, salt og friskkværnet peber. Lun dem igennem ved lav varme under låg.

blomkål
10 min.
Blomkål

Fjern stokken på blomkålet og skær det derefter ud i store buketter. Snit hver buket i så tynde skiver som muligt - med en skarp kniv. Vend skiverne og evt. blomkålssmulder op i en skål og smag til med lidt god olivenolie og lidt friskkværnet peber. Ingen salt!

auberginetahincitron
20 min.
Baba ganoush

Tag aubergineskiverne ud af ovnen og fjern skindet. Det gør ikke noget, hvis der kommer lidt med. Hak dem godt igennem enten med en kniv eller i en minihakker. Vend det op i en skål sammen med tahin og smag til med olivenolie, fintrevet citronskal, citronsaft og salt og friskkværnet peber. 

Mens du hakker auberginen kan du sætte en stor pande over ved høj varme til at stege fisk på.

kulmule
30 min.
Kulmule

Del fisken i kuvertstykker og dup dem tørre med et stykke papir. Krydr med salt og friskværnet peber. 

Læg fisken på panden med skindsiden nedad og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på skindsiden og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden, når du vender fisken.

koriandergræsk yoghurt
35 min.
Anretning

Anret kikærter i bunden af en dyb tallerken med den rå blomkål ovenpå. Kom fisken ovenpå. Anret en god skefuld yoghurt og baba ganoush ved siden af og slut af med at drysse koriander ud over.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?