0
Stegt kulmule på blød polenta med bagte løg og fennikel

Stegt kulmule på blød polenta med bagte løg og fennikel

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
rødløg
1 min.
Bagte løg

Tænd ovnen på 220 grader varmluft. Skræl løgene og skær dem i kvarte - og undgå at de går fra hinanden. Vend dem med lidt olie og salt og friskkværnet peber.  Bag løgene til de er møre - ca. 20 min.

fennikel med toprucola
5 min.
Salat

Skyl rucolaen og fenniklen. Snit fenniklen super tyndt med en skarp kniv. Brug gerne et mandolinjern, hvis du har. Vend fennikel og rucola sammen i en skål.

polentamelparmigiano reggiano (Parmesan)citron
10 min.
Polenta

Kom 2dl vand per kuvert op i en gryde og bring den i kog. Tilsæt polentamelet mens du pisker med et piskeris. Kog ved medium til lav varme under konstant omrøring i 2-3 minutter. Lad den hvile 4-5 minutter under låg – og tilsæt så et godt skud olivenolie eller en klat smør, masser af fintrevet parmesan og citronskal og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad polentaen hvile under låg til servering.

kulmulefilet uden skind
20 min.
Kulmule

Tag fisken ud af køleskabet og dup den tør med et stykke køkkenrulle. Del fisken i kuvertstykker. Krydr med salt og peber.

Sæt en pande over ved høj varme og tilsæt en smule neutral olie. Læg fisken på panden og giv evt. fisken et let tryk med en palet de første 30 sekunder af stegningen. Steg fisken i alt ca. 3-4 minutter på den ene side og vend den herefter og steg den ca. 30 sekunder på den anden side. Har du en klat smør, kan du med fordel tilsætte den til panden lige når du vender fisken. 

Bemærk- hvis der er skind på fisken skal du altid stege fisken på skindsiden først.

30 min.
Anretning

Anret polentaen i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå og salat og bagte løg på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?