0
Stegt kulmule på krydderurte-kartoffelsalat og lyn-agurk/radisesalat

Stegt kulmule på krydderurte-kartoffelsalat og lyn-agurk/radisesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skylles eller skrubbes og sættes over at koge i godt saltet vand, til de lige er møre. Læg endelig alle de seje ender fra dilden ned i kogevandet til kartoflerne, det giver en god smag.
  2. Agurken deles på langs, og kernerne skrabes ud med en ske. Radiserne og agurken snittes i så tynde skiver som man orker, og vendes i 2 spsk lys eddike pr. person, en lille smule salt og 1/2 - 1 spsk. sukker pr person.  Lad det stå og trække. Vend en gang imellem i grøntsagerne, til sukkeret er opløst.
  3. Løg og dild hakkes fint, og røres sammen med creme fraiche, salt, sukker og en spsk. olivenolie pr person. Smag til med revet citronskal og -saft. Den grønne top fra løget hakkes fint og gemmes til at pynte af med.
  4. Når kartoflerne er kogt, deles de, alt efter størrelse, i halve eller kvarte og vendes ned i dressingen, mens de stadig er lune.
  5. Fisken duppes godt tør med køkkenrulle, og steges på skindsiden i olie ved hård varme et minuts tid. Så skrues der ned på medium, et par smørklatter placeres rundt omkring på panden, og fisken krydres med salt og peber. Steg fisken videre på skindsiden et minut eller to. Så vendes den om, og steges 1/2-1 1/2 minut på kødsiden, alt efter hvor tyk fileten er.
Anretning

Server fisken med kartoffelsalaten og lynagurkerne. Drys med den grønne løgtop til sidst.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kulmule

GASTRONOMISK

Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.

Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.

Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.

SUNDHED

Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.

Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?