Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Kog bulgur i rigeligt vand i 5-6 min. Lad dem dræne og køle lidt ned i en sigte.
Nip bønnerne, og skyl dem grundigt. Steg bacon på en pande uden fedstof. Når baconen er sprød, tilsættes bønnerne, og det hele steges i 8-10 min., til bønnerne er helt møre og gerne gyldne. Vend de stegte bønner og bacon med den kogte lune bulgur, skyllet rucola samt revet Krystal Karl. Smag til med salt, peber, lidt god olivenolie, fintrevet citronskal og citronsaft.
Del fisken i portionsstykker. Steg dem på en varm pande på skindsiden i neutral olie. Når fisken begynder at blive gylden på skindsiden, tilsættes et par klumper smør. Krydr med salt og peber, og vend fisken. Drypsteg med stegesmørret i et par min., og krydr også på denne side.
Som vist på billedet.
NB: Billedet viser stegt fisk uden skind, men du får fisk med skind.
Kend din fisk: Kulmule
GASTRONOMISK
Kulmulens kød er hvidt og meget saftigt og er, sammenlignet med torskens kød, nemmere at holde saftigt ved tilberedning. Det ferske kød kan virke meget løst, men det samler sig ved tilberedning.
Kulmulen er især en delikatesse i Sydeuropa, men er også de senere år blevet mere værdsat i Danmark. Det er dog fortsat Sydeuropa, der aftager hovedparten af de kulmuler, der landes i Danmark. I Sydeuropa har man desuden tradition for også at spise kulmulens rogn.
Som andre torskefisk kan kulmulen tilberedes på flere forskellige måder. Den er særligt saftig og smagfuld som stegt, grillet eller bagt.
SUNDHED
Kulmulen er en meget mager fisk med kun 0,4 g fedt/100g. Den har et proteinindhold på ca. 16,5g/100g. Til gengæld er den særligt rig på selen, kalium og kalcium.
Læs mere om kulmule her > KEND DIN FISK
VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.
Kundekommentarer ()