0
Stegt kulmulefilet med stegte grønne bønner, ansjoser, parmesan, bulgur og rucola

Stegt kulmulefilet med stegte grønne bønner, ansjoser, parmesan, bulgur og rucola

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bulgur
1 min.
Bulgur

Kog bulgur i rigeligt vand i 5-6 min. Lad dem dræne og køle lidt ned i en sigte. 

ansjosergrønne bønnerrucolaparmigiano reggiano (Parmesan)citron
2 min.
Stegte grønne bønner, bulgur & rucola

Nip bønnerne, og skyl dem grundigt. Steg på en pande med olivenolie i 8-10 min., til bønnerne er helt møre og gerne gyldne. Vend de stegte bønner med mosede ansjosfileter (brug også gerne olien fra dåsen), den kogte lune bulgur, skyllet rucola og revet parmesan. Smag til med salt, peber, lidt god olivenolie, fintrevet citronskal og citronsaft.

kulmulefilet med skind
20 min.
Fisk

Del fisken i portionsstykker. Steg dem på en varm pande på skindsiden i neutral olie. Når fisken begynder at blive gylden på stegesiden, tilsættes et par klumper smør. Krydr med salt og peber, og vend fisken. Drypsteg med stegesmørret i et par min., og krydr også på denne side. 

25 min.
Anretning

Som vist på billedet. 

Bonusinfo

ANSJOSER ALLE KAN LIDE

Delikate ansjoser fra Pujado Solano og Grøndals. Bæredygtige ansjoser fra Spanien er ren umami og sunde fedtsyrer. Traditionelt fisket med netfangst i Biscayen og pakket i BPA-fri dåser.

UMAMIBOMBER SÅ GUDERNE SYNGER

Ansjoserne fra Pujado Solano er en bæredygtig umamibombe. De fede, smagfulde fisk bliver renset, saltet og marineret efter en hemmelig opskrift fra Milagros Solano, en af grundlæggerne af virksomheden. De er mindre salte og mere fyldige end de ansjoser man normalt får, hvilket er en tradition i området, hvor de er fisket og fremstillet. Fiskene er fyldt med sund fiskeolie og omega-3 fedtsyrer, har ingen tungmetaller og den utrolige, balancerede smag skal prøves før, man tror på den. De er perfekte til afrundede og delikate tapenader, som smagssætter i supper og fonde, som en ekstra facet i marinader eller bare direkte på friskt brød.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?