0
Stegt kylling i flødesauce med linser, agurk og peberrod

Stegt kylling i flødesauce med linser, agurk og peberrod

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl grønt, frugt og krydderurter. Vask hænder og redskaber efter håndtering af fisk, kød og grøntsager. Find alle ingredienser og redskaber frem.

belugalinser
1 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min., til de er møre.

kyllingebryst uden skindPiskeflødeshivid polo
5 min.
Steg kyllingen

Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie.

Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber, og brun det godt af i 1-2 min. på hver side. Tag brysterne op af gryden, og skær dem i 1 cm. tykke skiver.

Kom fløden i gryden, tilsæt krydderblanding og kyllingeskiver, og bring fløden i kog. Lad fløden boble stille og roligt i 4-6 min., til den tykner en smule.

peberrodbladsellericitronagurk
15 min.
Steg agurken

Snit bladselleri i skiver, og skær agurken ud i stænger.

Sæt en pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie.

Steg agurkestængerne kort på skærefladen i 2-3 min., så de tager en smule farve.

Kom agurker og bladselleri op i en skål, og tilsæt et par dråber olivenolie, lidt fintrevet citronskal, citronsaft, lidt friskkværnet sort peber og godt med fintrevet peberrod. Vend grundigt rundt.

boghvedekerner
30 min.
Anretning

Smag flødesaucen til en sidste gang med salt og friskkværnet peber.

Anret linser og grønt på en tallerken, og kom kylling og sauce over linserne. Slut af med et drys boghvedekerner.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Næringsindhold pr. person:

Energi:
920 kcal
Fedt:
59,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
17,3 g
Kulhydrat:
38,6 g
heraf sukkerarter:
6,9 g
Kostfibre:
18,8 g
Protein:
47,9 g