0
Stegt kylling i flødesauce med linser, agurker og peberrod

Stegt kylling i flødesauce med linser, agurker og peberrod

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fjerkræ
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

belugalinser
1 min.
Kog linserne

Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min., til de er møre.

kyllingebryst uden skindfløde 38% (piskefløde)shivid polo
5 min.
Steg kyllingen

Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber. Brun kødet godt af i 1-2 min. på hver side. Tag brysterne op af gryden, og skær dem i 1 cm. tykke skiver.

Kom fløden i gryden, tilsæt krydderblanding og kyllingeskiver, og bring fløden i kog. Lad fløden boble stille og roligt i 4-6 min., til den tykner en smule.

peberrodbladsellericitronagurk
15 min.
Steg agurkerne

Snit bladselleri i skiver, og skær agurken ud i stænger.

Sæt en pande over ved mellemhøj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Steg agurkerne kort på skærefladen i 2-3 min., så de tager en smule farve.

Kom agurker og bladselleri op i en skål, og tilsæt et par dråber olivenolie, lidt fintrevet citronskal, citronsaft, lidt friskkværnet sort peber og godt med fintrevet peberrod. Vend grundigt rundt.

boghvedekerner
30 min.
Anretning

Smag flødesaucen til en sidste gang med salt og friskkværnet peber. Anret linser og grønt på en tallerken, og kom kylling og sauce over linserne. Slut af med et drys boghvedekerner.

Bonusinfo

Shivid polo krydderimix indeholder:

  • 50% tørret dild
  • 25% løgpulver
  • 24,5% hvidløgspulver
  • 0,5% safran

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?