0
Stegt kylling i flødesauce med fregola, tomater og røget chili

Stegt kylling i flødesauce med fregola, tomater og røget chili

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fregola sarda
1 min.
Kog fregola

Sæt en gryde over med rigeligt vand plus lidt salt, til at koge fregola i. Når vandet koger, tilsætter du pastaen og koger ca. 10-12 min. til den er al dente. Smag dig frem.

kyllingebryst uden skindfløde 38% (piskefløde)Chipotle (røget chili)
5 min.
Steg kyllingen

Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber. Brun kødet godt af i 1-2 min. på hver side. Tag brysterne op af gryden, og skær dem i 1 cm. tykke skiver.

Kom fløden i gryden, tilsæt røget chili og kyllingeskiver, og bring fløden i kog. Lad fløden boble stille og roligt i 4-6 min., til den tykner en smule.

bladsellericitrontomaterbasilikum
15 min.
Skær det grønne

Snit bladselleri i skiver, og skær tomaterne i både.

Pluk basilikum ud i blade og vend de tre ting sammen i en skål med et par dråber olivenolie, masser af fintrevet citronskal og saft fra citronen.

boghvedekerner
30 min.
Anretning

Smag flødesaucen til en sidste gang med salt og friskkværnet peber. Anret fregola og grønt på tallerkenen, og kom kylling og sauce over pastaen. Slut af med et drys boghvedekerner.

Velbekomme!

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?