0
Stegt kylling i flødesauce med fregola, tomater og røget chili

Stegt kylling i flødesauce med fregola, tomater og røget chili

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

Fregola sarda
1 min.
Kog fregola

Sæt en gryde over med rigeligt vand plus lidt salt, til at koge fregola i. Når vandet koger, tilsætter du pastaen og koger ca. 10-12 min. til den er al dente. Smag dig frem.

kyllingebryst uden skindfløde 38% (piskefløde)Chipotle (røget chili)
5 min.
Steg kyllingen

Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber. Brun kødet godt af i 1-2 min. på hver side. Tag brysterne op af gryden, og skær dem i 1 cm. tykke skiver.

Kom fløden i gryden, tilsæt røget chili og kyllingeskiver, og bring fløden i kog. Lad fløden boble stille og roligt i 4-6 min., til den tykner en smule.

bladsellericitrontomaterbasilikum
15 min.
Skær det grønne

Snit bladselleri i skiver, og skær tomaterne i både.

Pluk basilikum ud i blade og vend de tre ting sammen i en skål med et par dråber olivenolie, masser af fintrevet citronskal og saft fra citronen.

boghvedekerner
30 min.
Anretning

Smag flødesaucen til en sidste gang med salt og friskkværnet peber. Anret fregola og grønt på tallerkenen, og kom kylling og sauce over pastaen. Slut af med et drys boghvedekerner.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Fregula er en type pasta fra Sardinien. Det ligner nordafrikanske Berkoukes og Mellemøstlig Moghrabieh. Fregula findes i forskellige størrelser, men består typisk af semulina dej, der er rullet i kugler med en diameter på 2-3 mm og ristet i en ovn. 

Bemærk den forholdsvis lange kogetid på 12 minutter!

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.