Kog linserne i en kasserolle med rigeligt vand med et skud salt. Ca. 15 min.
Sæt en stor gryde over ved høj varme, og tilsæt en smule olivenolie. Krydr kyllingen med salt og friskkværnet peber. Brun kødet godt af i 1-2 min. på hver side. Tag brysterne op af gryden, og skær dem i 1 cm. tykke skiver.
Kom fløden i gryden, tilsæt røget chili og kyllingeskiver, og bring fløden i kog. Lad fløden boble stille og roligt i 4-6 min., til den tykner en smule.
Snit bladselleri i skiver, og skær tomateren i både.
Pluk basilikum ud i blade og vend de tre ting sammen med et par dråber olivenolie, masser af fintrevet citronskal og saft fra citronen.
Smag flødesaucen til en sidste gang med salt og friskkværnet peber. Anret drænede linser og grønt på tallerkenen, og kom kylling og sauce over linserne. Slut af med et drys boghvedekerner.
Velbekomme!
Kommentarer og forslag til opskriften