Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Skyl og skrub kartoflerne grundigt, og kog dem i rigeligt, letsaltet vand i 5-6 min., til de lige er møre.
Lad kartoflerne trække færdige i vandet under låg.
Vask porrerne, skær toppen af, og skær derefter porrerne i 4-5 cm lange stykker.
Damp dem i en stor gryde i en lille smule vand i ca. 6-7 min., til de er helt møre. Test evt. med en lille skarp kniv.
Hak skalotteløget fint, og skyl løvstikken. Hak derefter løvstikken groft, og vend den sammen med skalotteløgene.
Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg dem i olivenolie på en mellemvarm pande i 3-4 min. på hver side, til de har taget godt med farve, og er blevet gennemstegt.
Når porrerne er møre, hælder du evt. resterende vand væk fra gryden.
Kom skalotteløg, løvstikke, saft og revet skal fra citronen og et godt skud olivenolie ned i gryden. Krydr med salt og friskkværnet peber, og vend det hele rundt.
Vend til sidst store klatter af rygeost ned i.
Bemærk, at hvis du laver mad til 2 pers., skal du kun bruge ca. halvdelen af rygeost og citron - smag dig frem!
Anret de nye kartofler på en tallerken sammen med den stegte kylling og de dampede porrer med løvstikke og rygeost.
Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.
Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.
Kundekommentarer ()