0
Stegt kylling med fettuccine, tomat, grøn chili og parmigiano reggiano

Stegt kylling med fettuccine, tomat, grøn chili og parmigiano reggiano

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Grøntsager del 1:

Pil og hak hvidløg fint

Pil og snit rødløg fint

Del den grønne chili og skrab kernerne ud - skær chilien i små bitte tern

Soigner og fintsnit forårsløg

Pluk og hak basilikum

Del tomaterne i mundrette bidder

Kylling:

Brun kyllingebryst med skindsiden nedad på en medium varm pande i lidt neutral olie.

Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side.

Krydr generøst med salt og peber og læg brysterne i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 210 grader forvarm ovn i 5-8 min.

Lad dem trække et lunt sted til de skal spises

Grøntsager del 2:

Kom lidt ekstra olivenolie på panden hvor du stegte kyllingen. Kom den finthakkede hvidløg på og steg den ved jævn varme til den netop er gylden uden at branke. Kom nu rødløg på og steg med i 2-3 minutter til de er let gyldne. Nu skal tomaterne på sammen med den grønne chili. rist igennem et par minutter - har du en skvæt hvidvin ville 1-2 dl være fremragende her. Lad vinen koge helt ind i det tilfælde du tilsætter dette. Kom den hvide del af de snittede forårsløg i sammen med basilikum og smag til med salt, sukker og sort peber.

Pasta:

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand i 2-3 min. Vandet skal smage salt som Middelhavet, siger Italienerne. Kom pastaen i et dørslag og lad den dryppe af.

Saml pastaen og sauce:

Vend pastaen ned i tomatsaucen og riv 2/3 af parmesanen deri vend rundt og smag til.

Anretning:

Som vist - Skær kylling i tynde skiver og anret på pasten - drys med det sidste parmesan og de grønne toppe fra forårsløgene. Pynt evt med lidt basilikum.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?