0
Stegt kylling med freekeh, tahin og sprød salat
Hovedingrediens:
Fjerkræ
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
freekeh
1 min.
Freekeh

Rist kernerne på en tør pande ved mellem varme, til de er varmet godt igennem. Kom kernerne over i en gryde og tilsæt vand, så de er rigeligt dækket - og et skud salt. Kog dem stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

hjertesalat
5 min.
Salat

Pluk salaten ud i blade og dæk dem med iskoldt vand til senere.

tahingræsk yoghurtcitron
10 min.
Yoghurt

Rør en dressing af yoghurt, tahin, fintrevet citronskal og saft fra citronen. Smag den til med salt og friskkværnet peber. 

 

korianderhjertesalat
15 min.
Salat

Tag salaten op af vandet og dryp den grundigt af. Halvér de største af bladene. Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv. Vend salat og koriander sammen med en lille smule god olivenolie.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Kylling

Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingen ca. 3-4 min. på hver side og lad den trække et par minutter inden servering.

25 min.
Anretning

Hæld vandet fra kernerne og smag dem til med en god mængde olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret dem i bunden af en dyb tallerken med kyllingen ovenpå og salaten ved siden af. Slut af med at komme dressingen henover retten.

Velbekomme!

Bonusinfo

Freekeh (udtales free-kah) er en type hvede, der har sin oprindelse i Mellemøsten og Afrika. Sammenlignet med andre kornsorter indeholder freekah meget protein og masser af fibre samt en række vitaminer og mineraler, herunder A-, C- og E-vitaminer, jern, kalcium og zink. Freekeh menes i øvrigt at fungere som en fremragende probiotika da den fremmer væksten af de hjælpfulde bakterier i maven. Freekeh er hvedekorn, der er høstet tidligt mens de stadigt er grønne og bløde. Freekeh er ultra sundt og grundet den tidlige høst, så indeholder kornene mange flere vitaminer, mineraler og proteiner end almindelig korn og endda mere end quinoa. Hvis man fx sammenligner freekeh med quinoa, som mange sundhedsbevidste mennesker anser for at være et såkaldt "SUPERFOOD", så vinder freekeh faktisk stort sundhedsmæssig over quinoa. Freekeh indeholder mere protein og dobbelt så mange fibre som quinoa, og man holder sig mæt betydeligt længere, hvilket jo er en stor fordel, hvis man fx ønsker at gå ned i vægt. Freekeh har desuden et lavt glykæmisk index. Men vigtigst af alt - de smager skønt!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?