Nulstil dit kodeord



×
×
Stegt kylling med freekeh, tahin og sprød salat

Stegt kylling med freekeh, tahin og sprød salat

Opskriften er udviklet af:

Peter Nøhr Christensen
GoGreenKassen
  • Hovedingrediens:
    Fjerkræ
  • Sæson:
    -
  • Tilberedningstid:
    30 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    0 stjerner
    0

Ingredienser

Bonusinfo:

Freekeh (udtales free-kah) er en type hvede, der har sin oprindelse i Mellemøsten og Afrika. Sammenlignet med andre kornsorter indeholder freekah meget protein og masser af fibre samt en række vitaminer og mineraler, herunder A-, C- og E-vitaminer, jern, kalcium og zink. Freekeh menes i øvrigt at fungere som en fremragende probiotika da den fremmer væksten af de hjælpfulde bakterier i maven. Freekeh er hvedekorn, der er høstet tidligt mens de stadigt er grønne og bløde. Freekeh er ultra sundt og grundet den tidlige høst, så indeholder kornene mange flere vitaminer, mineraler og proteiner end almindelig korn og endda mere end quinoa. Hvis man fx sammenligner freekeh med quinoa, som mange sundhedsbevidste mennesker anser for at være et såkaldt "SUPERFOOD", så vinder freekeh faktisk stort sundhedsmæssig over quinoa. Freekeh indeholder mere protein og dobbelt så mange fibre som quinoa, og man holder sig mæt betydeligt længere, hvilket jo er en stor fordel, hvis man fx ønsker at gå ned i vægt. Freekeh har desuden et lavt glykæmisk index. Men vigtigst af alt - de smager skønt!

Fremgangsmåde

  • 1 min.
    Freekeh

    Rist kernerne på en tør pande ved mellem varme, til de er varmet godt igennem. Kom kernerne over i en gryde og tilsæt vand, så de er rigeligt dækket - og et skud salt. Kog dem stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

  • 5 min.
    Salat

    Pluk salaten ud i blade og dæk dem med iskoldt vand til senere.

  • 10 min.
    Yoghurt

    Rør en dressing af yoghurt, tahin, fintrevet citronskal og saft fra citronen. Smag den til med salt og friskkværnet peber. 

     

  • 15 min.
    Salat

    Tag salaten op af vandet og dryp den grundigt af. Halvér de største af bladene. Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv. Vend salat og koriander sammen med en lille smule god olivenolie.

  • 20 min.
    Kylling

    Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingen ca. 3-4 min. på hver side og lad den trække et par minutter inden servering.

  • 25 min.
    Anretning

    Hæld vandet fra kernerne og smag dem til med en god mængde olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret dem i bunden af en dyb tallerken med kyllingen ovenpå og salaten ved siden af. Slut af med at komme dressingen henover retten.

    Velbekomme!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af GoGreenKassen.
    Prøv GoGreenKassen
  • Freekeh

    Rist kernerne på en tør pande ved mellem varme, til de er varmet godt igennem. Kom kernerne over i en gryde og tilsæt vand, så de er rigeligt dækket - og et skud salt. Kog dem stille og roligt under låg, til de er møre - ca. 15 min.

  • Salat

    Pluk salaten ud i blade og dæk dem med iskoldt vand til senere.

  • Yoghurt

    Rør en dressing af yoghurt, tahin, fintrevet citronskal og saft fra citronen. Smag den til med salt og friskkværnet peber. 

     

  • Salat

    Tag salaten op af vandet og dryp den grundigt af. Halvér de største af bladene. Pluk korianderen ud i blade og snit stilkene fint med en skarp kniv. Vend salat og koriander sammen med en lille smule god olivenolie.

  • Kylling

    Varm en pande op ved mellem varme med en smule olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingen ca. 3-4 min. på hver side og lad den trække et par minutter inden servering.

  • Anretning

    Hæld vandet fra kernerne og smag dem til med en god mængde olivenolie, salt og friskkværnet peber. Anret dem i bunden af en dyb tallerken med kyllingen ovenpå og salaten ved siden af. Slut af med at komme dressingen henover retten.

    Velbekomme!

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af GoGreenKassen.
    Prøv GoGreenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Gæste & weekend menu

Nu gør vi det nemlig muligt at nyde en gourmet restaurant oplevelse hjemme ved dit eget spisebord! Vores huskok har udarbejdet en udsøgt 3 retters men...

Pris fra
598,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse