Vask kartofler og gulerødder grundigt, og fjern evt. top. Skær det hele ud i grove tern. Kom ternene op i en gryde, og tilsæt et godt skud olivenolie, smør eller begge dele, lidt salt og friskkværnet peber. Tilsæt også lidt vand, blot så bunden er dækket.
Damp det hele under låg i 10-15 minutter, til grøntsagerne er helt møre.
Skyl agurk og bladselleri, og skær begge dele i tynde skiver.
Skyl ligeledes persillen, hvis det er nødvendigt, og pluk den ud i blade. Vend persilleblade, bladselleri, agurk, saft og fintrevet skal af citronen sammen i en skål. Krydr med salt og peber, og sæt til side til senere.
Dup kyllingebrysterne tørre med et stykke papir. Krydr dem grundigt med salt og friskkværnet peber, og steg dem på en mellemvarm pande i ca. 4 minutter på hver side, til de har taget godt med farve.
Hæld overskydende væske i bunden af gryden over i en skål. Mos grøntsagerne groft med et piskeris eller en gaffel, og smag til med kogelagen, godt med olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Anret den varme mos på en tallerken med kylling og den sprøde salat til.
Velbekomme!
Kundekommentarer ()