Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Sæt en stor gryde godt saltet vand over at koge til pasta. Når vandet koger, tilsætter du pastaen, og koger den al dente. Følg anvisningen på pakken, eller smag dig frem.
OBS Der skal bruges ca. 1/2 dl pastavand pr. kuvert senere.
Sæt en stor pande over ved mellemhøj varme, og steg kyllingebrystet i 3-4 min. på hver side. Skru herefter ned på lavt blus, og tilsæt saucen og ca. 1/2 dl pastavand pr. kuvert. Lad retten simre og samle sig i 2-3 min.
Skær fennikelen i helt tynde strimler - gerne på et mandolinjern. Pluk oreganoen ud i blade.
Pisk en dressing af lige dele citronsaft og olivenolie, og smag til med salt. Vend fennikelstrimler, oregano og salat heri lige inden servering.
Tag kyllingen op af saucen, og vend den kogte pasta ned i saucen. Anret pasta i en dyb tallerken med kyllingebryst ovenpå og salat på siden.
Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.
Pastaen er lavet afhelt klassisk med 100% Italiensk økologisk durumhvede, med en andel på 50% fuldkorns durumhvede, der giver fuldkorn og fibre og dermed en mere smagfuld pasta, men stadig med den klassiske pastasmag og bid.
Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.
Rigatoni: (riga= rille, -oni betyder stor på italiensk)
Store pasta rør med riller, den variant som bedst og maksimalt fanger og holder på pastasauce og tilbehør.
Oprindelse er fra de Sicilianske retter og det er en af Syditalienernes mest elskede pastavarianter.
(* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)
Mesclun er en blanding af små, spæde salater, der stammer fra Provence i Frankrig. Den traditionelle blanding inkluderer bla. kørvel, ruccola, grønne salater og endive,
Kommentarer og forslag til opskriften