Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.
Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skyl risene grundigt i rigeligt koldt vand. Hæld dem i en gryde, og rør rundt med en ske eller med hånden. Kassér derefter vandet, der er blevet hvidt. Gentag, indtil vandet er klart.
Kog rigeligt vand (som når du koger pasta) op med lidt salt i. Kom ris i, når vandet koger. Sæt låg på, bring tilbage i kog, og skru ned, så risene netop koger! Sæt uret, tik, tak - efter 20 min. hældes vandet fra. På med låget igen, skru ned på 1, og lad risene trække 5-10 min.
Skræl løgene, og del dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. olivenolie pr. person, salt og friskkværnet peber.
Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve, og er blevet møre.
Skrub jordskokkerne grundigt med en børste. Skær dem herefter ud i små tern på ca. 1x1 cm, eller snit dem super fint med en kniv eller på et mandolinjern.
Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv.
Halvér citronen, og steg den på skæresiden på en tør pande i 2-3 min., så den branker godt.
Vend jordskokker, persillestilke og -blade sammen med masser af saft fra citronen og 1/2 spsk olivenolie pr. pers.
Varm en pande op ved mellem varme med 1/2 spsk olie pr. person. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg dem i 3-4 min. på hver side, og lad dem trække et par minutter inden servering.
Hæld vandet fra risene. Pluk løgene ud i flager. Vend risene sammen med persille, citron og jordskokker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret salaten i bunden af en tallerken med løg ovenpå og kyllingen ved siden af. Slut af med at rive osten fint ud over løgene.
Krystal Karl er en dansk ost fremstillet af 100% komælk. De økologiske køer græsser i det midtjyske kuperede terræn omkring Himmelbjerget, hvorfra mælken forsigtigt transporteres til det lille, lokale mejeri, hvor osten fremstilles under kyndig overvågning af den lokale ostemester. Osten fremstilles efter mejeriets lokale traditioner og den specielle mælkesyrekultur der frembringer den unikke krystallinske smagsoplevelse. De krystallerede proteiner opstår under modningen, men kan fra produktion til produktion variere i mængde. Krystal Karl modnes videre på GRAND fromages affinageri i mere end 12 måneder.
Krystal Karl er en UMAMI-BOMBE!
- og modnes så længe for at give den maksimale Umami smag. Dette medfører også små farvenuancer, lækre krystaller og varierende tørhed af osten.
Alt sammen med et formål: Maximal Umami!
Kundekommentarer ()