0
Stegt kylling på pastinak med kikærter og cremet agurk

Stegt kylling på pastinak med kikærter og cremet agurk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

agurk
1 min.
Agurkesalat

Skær agurken i tynde stænger, salt dem let, vend grundigt rundt, og lad dem trække i en skål til senere.

pastinakkerkikærter i vand
5 min.
Pastinakker

Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove tern.

Sæt en stor gryde eller pande over på mellem varme, og tilsæt en smule olie.

Rist pastinakternene i ca. 8-10 min., til de har taget en smule farve, og er blevet møre.

Dræn kikærterne for vand, og tilsæt dem til gryden/panden, når pastinakternene mangler et par minutter. Lad dem varme med, og krydr med salt og friskkværnet peber.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling

Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle, og krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber.

Steg kyllingen på en godt varm pande i ca. 3-4 min på hver side, og lad den trække et par minutter herefter.

agurkgræsk yoghurt, 10%hvidløgdild
20 min.
Agurkesalat

Skyl dilden forsigtigt, dryp den grundigt af for vand, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Dræn agurkerne for væde, og tilsæt yoghurten, de hakkede dildstilke og lidt friskkværnet peber. Riv hvidløgene fint ned i, men husk at smage til, da frisk hvidløg hurtigt kan blive for overdøvende.

dild
30 min.
Anretning

Anret pastinakker og kikærter på en tallerken med kyllingen ovenpå og den cremede agurkesalat på siden.

Slut af med at komme dildkviste ud over.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
707 kcal
Fedt:
37,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
38,3 g
heraf sukkerarter:
19,6 g
Kostfibre:
14,2 g
Protein:
45,4 g