0
Stegt kylling på pastinak, med kikærter og cremet agurk

Stegt kylling på pastinak, med kikærter og cremet agurk

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Grønne kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

 

agurk
1 min.
Agurkesalat

Skær agurken i tynde stænger, salt den let, vend grundigt rundt, og lad dem trække i en skål til senere.

pastinakkerkikærter i vand
5 min.
Pastinakker

Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove tern.

Sæt en stor gryde eller pande over på mellem varme, og tilsæt en smule olie.

Rist pastinakternene i ca. 8-10 min., til de har taget en smule farve, og er blevet møre.

Dræn kikærterne for vand, og tilsæt dem til gryden/panden, når pastinakternene mangler et par minutter. Lad dem varme med, og krydr med salt og friskkværnet peber.

kyllingebryst uden skind
15 min.
Kylling

Dup kyllingen tør med et stykke køkkenrulle, og krydr den grundigt med salt og friskkværnet peber.

Steg kyllingen på en godt varm pande i ca. 3-4 min på hver side, og lad den trække et par minutter herefter.

agurkgræsk yoghurt, 10%hvidløgdild
20 min.
Agurkesalat

Skyl dilden forsigtigt, dryp den grundigt af for vand, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Dræn agurkerne for vand, og tilsæt yoghurten, de hakkede dildstilke og lidt friskkværnet peber. Riv hvidløgene fint ned i - men husk at smage til, frisk hvidløg kan hurtigt blive for overdøvende. Gem evt. lidt dild til pynt.

dild
30 min.
Anretning

Anret pastinakker og kikærter på en tallerken med kyllingen ovenpå og den cremede agurkesalat på siden. Slut af med at komme dildkviste ud over.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
707 kcal
Fedt:
37,5 g
heraf mættede fedtsyrer:
7,5 g
Kulhydrat:
38,3 g
heraf sukkerarter:
19,6 g
Kostfibre:
14,2 g
Protein:
45,4 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?