0
Stegt kylling på perlespelt med bagte løg, jordskok og brændt citron

Stegt kylling på perlespelt med bagte løg, jordskok og brændt citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlespelt
1 min.
Perlespelt

Skyl perlespelten i en sigte, og kom den i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog den under låg i 15-20 min., til den er mør.

 

løg
5 min.
Løg

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Skræl løgene, og del dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. pr. person olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.

jordskokkercitronbredbladet persille
10 min.
Jordskokker

Skrub jordskokkerne grundigt med en børste. Skær dem herefter ud i små tern på ca. 1x1 cm, eller snit dem super fint med en kniv eller på et mandolinjern.

Skyl persillen, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Skyl og halvér citronen, og steg den på skæresiden på en tør pande i 2-3 min., så den branker godt.

Vend jordskokker, persillestilke og -blade sammen med masser af saft fra citronen og 1/2 spsk pr. person olivenolie.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Kylling

Varm en pande op ved mellem varme med 1/2 spsk pr. person olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingebrysterne i 3-4 min. på hver side, og lad dem trække et par minutter inden servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Hæld vandet fra perlespelten. Pluk løgene ud i flager. Vend perlespelten sammen med persille, citron og jordskokker, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret salaten i bunden af en tallerken med løg ovenpå og kyllingen ved siden af. Slut af med at rive osten fint ud over løgene.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
847 kcal
Fedt:
33 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,3 g
Kulhydrat:
77,2 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
55,2 g