0
Stegt kylling på perlespelt med bagte løg, jordskok og brændt citron

Stegt kylling på perlespelt med bagte løg, jordskok og brændt citron

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
perlespelt
1 min.
Perlespelt

Skyl perlespelten i en sigte, og kom den i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog den under låg i 15-20 min., til den er mør.

 

løg
5 min.
Løg

Tænd ovnen på 230 grader varmluft.

Skræl løgene, og del dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. pr. person olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.

jordskokkercitronbredbladet persille
10 min.
Jordskokker

Skrub jordskokkerne grundigt med en børste. Skær dem herefter ud i små tern på ca. 1x1 cm, eller snit dem super fint med en kniv eller på et mandolinjern.

Skyl persillen, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.

Skyl og halvér citronen, og steg den på skæresiden på en tør pande i 2-3 min., så den branker godt.

Vend jordskokker, persillestilke og -blade sammen med masser af saft fra citronen og 1/2 spsk pr. person olivenolie.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Kylling

Varm en pande op ved mellem varme med 1/2 spsk pr. person olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingebrysterne i 3-4 min. på hver side, og lad dem trække et par minutter inden servering.

parmigiano reggiano (Parmesan)
25 min.
Anretning

Hæld vandet fra perlespelten. Pluk løgene ud i flager. Vend perlespelten sammen med persille, citron og jordskokker, og smag til med salt og friskkværnet peber.

Anret salaten i bunden af en tallerken med løg ovenpå og kyllingen ved siden af. Slut af med at rive osten fint ud over løgene.

Velbekomme!

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
847 kcal
Fedt:
33 g
heraf mættede fedtsyrer:
8,3 g
Kulhydrat:
77,2 g
heraf sukkerarter:
9,1 g
Kostfibre:
11,1 g
Protein:
55,2 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?