Skyl perlespelten i en sigte, og kom den i en gryde med rigeligt vand og et godt skud salt. Kog den under låg i 15-20 min., til den er mør.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft.
Skræl løgene, og del dem i kvarte. Vend dem med 1/2 spsk. pr. person olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bag dem i ovnen i ca. 20 min., til de har taget godt med farve og er blevet møre.
Skrub jordskokkerne grundigt med en børste. Skær dem herefter ud i små tern på ca. 1x1 cm, eller snit dem super fint med en kniv eller på et mandolinjern.
Skyl persillen, og pluk den ud i blade. Snit stilkene fint med en skarp kniv.
Skyl og halvér citronen, og steg den på skæresiden på en tør pande i 2-3 min., så den branker godt.
Vend jordskokker, persillestilke og -blade sammen med masser af saft fra citronen og 1/2 spsk pr. person olivenolie.
Varm en pande op ved mellem varme med 1/2 spsk pr. person olie. Krydr kyllingebrysterne grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg kyllingebrysterne i 3-4 min. på hver side, og lad dem trække et par minutter inden servering.
Hæld vandet fra perlespelten. Pluk løgene ud i flager. Vend perlespelten sammen med persille, citron og jordskokker, og smag til med salt og friskkværnet peber.
Anret salaten i bunden af en tallerken med løg ovenpå og kyllingen ved siden af. Slut af med at rive osten fint ud over løgene.
Velbekomme!
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kommentarer og forslag til opskriften