0
Stegt kyllingebryst i Sweet'n'sour sauce

Stegt kyllingebryst i Sweet'n'sour sauce

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Ris: Kom risene i en sigte, og skyl dem grundigt under rindende vand i 2-3 minutter. Kog 3 dl vand (pr. pose ris) op med ½ tsk. salt. Tilsæt de skyllede og drænede ris, og når vandet igen koger, røres en gang i risene, og der skrues ned, så de netop simrer (på varmeinterval 2-3 stykker). Kog risene under låg i ca. 10-12 minutter, til alt vandet er optaget i risene. Sluk og lad risene hvile under låg i 10-12 minutter, og slå dem derefter løse med en gaffel.

Kylling: Steg kyllingebryst i en gryde i halvt smør/halvt neutral olie. Når de er grundigt brunet af, tilsættes hakket hvidløg, som steges med i 3-4 minutter, til kødet er gyldne uden at branke. Kom 2 dl vand ved, og kom låg på. Lad kødet simre ved lav varme under låg, til det er netop gennemstegt - det tager ikke mere end 5-6 minutter. (Giv dem ikke længere, så bliver de tørre!). Sørg for, at de ikke koger tør for vand- spæd evt. lidt til hvis det er nødvendigt! Du skal gerne ende med at have ca. 1 dl væde tilbage i gryden til saucen.

Sweet'n'sour sauce: Skær peberfrugt ud i tern af 5 x 5 mm, og skræl og skær gulerødder ud i tynde skiver. Spidskålet soigneres, og de yderste blade kasseres evt. Del kålet i 2 stykker, og skær det derefter i mundrette stykker. Rist grøntsagerne af i en bred tykbundet gryde. Tilsæt ½ dl lys eddike (fx æbleeddike) og ½ dl rørsukker, og kog igennem. Tilsæt tamari og stegeskyen fra kyllingebrysterne samt ½ spsk. tomatpuré pr. person. Kog saucen igennem, og jævn den evt. med lidt maizena rørt med koldt vand, til den opnår en let tyk konsistens.

Afslut retten: Vend kyllingen i saucen (skær den evt. i tykke skiver først), og server med de kogte ris.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?