0
Stegt kyllingebryst med blodappelsin/rødkålssalat og ristede hasselnødder

Stegt kyllingebryst med blodappelsin/rødkålssalat og ristede hasselnødder

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skræl kartoflerne og skær dem i både. Giv dem et opkog i saltet vand i 5 minutter, hæld vandet fra, og lad dem dampe godt af. Kom ½ dl olivenolie, salt og peber ved, og ryst det godt sammen. Kom kartoflerne i et ildfast fad med bagepapir i bunden. Steg kartoflerne sprøde i en 200 grader varm ovn i ca. 20-30 minutter.

Kyllingebryst: Brun kødstykkerne med skindsiden nedad på en mediumvarm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent, vendes kødet, og brunes kort tid på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad, og steg dem færdige i en 200 grader forvarmet ovn i 6-8 min. Lad dem trække lunt i 4-5 min., før de serveres.

Appelsinfileter (se video ovenover): Skær top og bund af appelsinerne med en lille skarp kniv, Stil dem på et spækbræt, og skær nu forsigtigt ned langs frugtens buede sider, således at skrællen fjernes. Hold dernæst appelsinerne over en lille skål, skær ind langs de membraner, der adskiller de enkelte dele af frugten, og lad fileterne falde ned i skålen. Pres saften fra membranen ned i skålen.

Rødkålssalat med blodappelsin: Fjern de yderste blade af kålet, del det i kvarte og fjern stokken. Skær kålet så tyndt, som du kan (brug evt. et mandolinjern). Skær æblet i små tern og bland ternene med kålet. Vend appelsinfileter (se video ovenover) samt -saft sammen med kål og æbler og ristede hasselnødder. Krydr med lidt salt, sukker og sort peber, og kom masser af finthakket persille. Vend det hele sammen med generøse mængder af din bedste olivenolie. Lad salaten trække 10-15 minutter, inden den spises.

Anretning: Som vist på billedet.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?