0
Stegt kyllingebryst med broccoli, sesam og granatæble

Stegt kyllingebryst med broccoli, sesam og granatæble

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kyllingebryst: Brun kødstykkerne med skindsiden nedad på en mediumvarm pande i lidt neutral olie. Når skindet er sprødt og gyldent vendes kødet og brunes kort tid på den anden side. Læg dem i et ovnfast fad og steg dem færdige i en 200 grader forvarmet ovn i 6-8 min. Lad dem trække lunt i 4-5 min. før de serveres. (Gem panden til broccoli og sauce)

Sesam: Kom sesamfrø i et ovnfast fad - og sæt dem i en 180 grader forvarmet ovn i 12-15 minutter til de er godt gyldne til let mørke. Kom dem i en morter og knus dem til en grov pasta med lidt salt og olie.

Broccoli i sesamsauce: Soigner broccoli ved at skære bunden af stilkene. Rist broccoli af på panden hvor du stegte kyllingebrysterne - tilsæt de knuste sesam og tamari samt lidt vand - lad det koge ind til passende konsistens og smag.

Nudler: Kom nudlerne i spilkogende letsaltet vand og lad dem koge i 2 min. Hæld vandet fra, lad dem dryppe godt af. Vend nudlerne i sesamsaucen sammen med broccoli eller server dem i en skål ved siden af.

Granatæble (se video ovenover): Granatæblet rulles (se video ovenover) med let tryk mod bordet så kernerne løsnes indeni. Skær nu en 2-3 mm dyb rids med en lille skarp kniv hele vejen rundt om midten - og vrid forsigtigt de 2 halvdele fra hinanden. Nu kan du med bagsiden af en stor kokkekniv banke de lækre frø ud i en lille skål. (pas på saftstænk på tøjet – det farver og det er svært at få af!)

Anretning: Som vist på billedet - drys med granatæblekerner.

Bonusinfo

Kyllinger fra Hopballe Mølle

- Hopballe kyllinger er af en helt speciel race, Hubbard 787 hedder de så mundret. Disse kyllinger vokser langsommere end den race, der benyttes i den konventionelle kyllingeproduktion. Racen og den ekstra voksetid gør, at kyllingerne er mere aktive og robuste og det betyder også, at ben og knogler kan udvikle sig i takt med, at kyllingerne tager på i vægt.

Hopballe lægger stor vægt på dyrevelfærd, og det er tydeligt, at både racen og den ekstra tid gør disse kyllinger meget mere aktive og robuste. En Hopballekylling har 4–5 gange så meget plads som en konventionel kylling. Pladsen gør, at kyllingerne rører sig meget mere, det giver muskler og kødet får dermed meget mere struktur. Hver aften slukkes lyset og kyllingerne får 8 timers ubrudt søvn som giver ro i flokken og forbedrer trivslen.

Disse kyllinger kræver generelt også lidt længere tilberedningstid end du måske er vandt til og når man skal tranchere brystkødet er det vigtigt, at det skæres på tværs af fibrene, da strukturen i kødet ellers kan få det til at føles sejt! Til gengæld får man altså en oplevelse på smag og ikke mindst struktur, som ellers er gået helt bort når man spiser industrikyllinger. 

Du kan også se forskel på kødets farve. I gamle dage talte man om det mørke kød og det lyse kød på en kylling - men i dag er det hele jo kridhvidt på de fleste (industri) kyllinger. Men her er lårkødet altså mørkere og mere kraftigt smagende, mens brystkødet har en meget mere fin og delikat smag.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?