0
Stegt kyllingebryst med pastinakker, linser og cremet salat

Stegt kyllingebryst med pastinakker, linser og cremet salat

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.  

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten. 

pastinakker
1 min.
Pastinakker

Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.

Skræl pastinakkerne, og skær dem i grove tern. Vend dem med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber. Bred pastinakkerne ud på en bageplade, og bag i 20-25 min., til de er møre.

grønne linser
5 min.
Linser

Sæt linserne over at koge i rigeligt, saltet vand i ca. 15 min.

bladselleriagurkbredbladet persilleFynsk Rygeost  - fra Gundestrup Mejeri
15 min.
Salat

Skyl agurk, bladselleri og persille. Pluk persillen ud i blade, og snit stilkene fint med en skarp kniv. 

Snit bladselleri i tynde skiver, og tag endelig bladene med, hvis der er nogen. Skær agurken ud i tern.

Kom rygeosten op i en skål, tynd den med lidt vand og krydr med lidt salt. Den skal have konsistens som tykmælk.

Bland agurk, persillestilke, persilleblade og bladselleri op i skålen, og vend det hele rundt i rygeosten.

kyllingebryst uden skind
20 min.
Kylling

Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olie. Krydr kyllingebrystet grundigt med salt og friskkværnet peber. Steg det i 3-4 min. på hver side, til det netop er gennemstegt, og kødsaften er klar.

citron
30 min.
Anretning

Dræn linserne, og vend dem sammen med de bagte pastinakker. Smag til med lidt olivenolie og et godt skud fintrevet citronskal. Anret linseblandingen i bunden af en dyb tallerken med kyllingen ovenpå og den cremede salat på siden.

Velbekomme!

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Rygeosten er den eneste ægte danske ost, der ikke er inspireret fra udlandet. Ostetypen har sin start på Fyn i 1800-tallet, hvor den blev lavet ude på mange gårde. Dette er også årsagen til at det ofte kaldes “Fynsk Rygeost”. Nogle mener, at rygeosten dog kan spores helt tilbage til vikingetiden. Denne gamle danske specialitet har Gundestrup Mejeri specialiseret sig i at producere.

Striberne på osten stammer fra den rist, som osten ligger på mens den ryges.

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.